Vroeger, toen de T-Ford nog niet bestond en we te paard ten strijde trokken, stonden de edele dieren hoog op de maatschappelijke dierenladder. Tegenwoordig associëren wij paarden vaak met het pronkstuk van rijkeluiskindertjes, maar ook professioneel zijn er in Nederland nog meer dan genoeg paarden werkzaam. Maar wat doe je als zo'n beest de pensioengerechtigde leeftijd bereikt? Bij het oud vuil zetten? Of toch maar soep van laten trekken? U ontdekt dat allemaal op de Dag van het Oudere Paard, op 17 juni.
De Dag van het Oudere Paard is bedoeld voor iedereen die niet zo goed weet wat hij of zij met een oud paard moet doen. Behalve in de sloot laten liggen is het namelijk maar moeilijk om een oud paard gezond en in conditie te houden, redeneert organisator Stichting De Paardenkamp in Soest. Tijdens de Dag leert u daarom in meer dan 25 lezingen, workshops en activiteiten wat u moet doen met uw ouwe hobbelknol.
Laten we eerst voorop stellen dat de Dag van de Dwerg géén Dag is voor kleine mensen, maar voor dwergkonijnen. Voor sommigen wellicht een anti-climax, voor de minder groten onder ons dan weer een opluchting.
Iedere laatste zaterdag in april is het de Internationale Dag van de Dierenarts. Dat behoeft niet echt een uitleg wel? Volgens de organisatoren van de World Veterinary Assocation (WVA) is de dierenarts een belangrijke schakel in het welzijn van allerlei (huis)dieren.
Dat vogels ieder jaar op en neer vliegen van warme naar koude oorden leerden we vroeger op de basisschool al. Tijdens de grote vogeltrek vliegen vogels jaarlijks naar het warme zuiden, maar rond mei komen zij weer terug naar ons land waar het kwik dan weer stijgt.
17 juni
17 jun
Eerdere edities: In 2022: 18 juni In 2020: 13 juni In 2019: 15 juni