25 oktober

Dag van de Stilte

25 oktober - vandaag elk jaar op de laatste zondag van oktober
In 2021 op 31 oktober
Aangepast op 22 november 11:31

Dag van de Stilte

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Op de laatste zondag in oktober, als de wintertijd in gaat, eren we deze universele stilte. In 2019 is dat op 25 oktober.

Hoewel de internationale versie van deze Dag in april wordt gevierd, is er uiteraard ook een Nationale Dag benodigd, zo bedacht de drieledige organisatie. Gelukkig geven ze ons genoeg te doen, zodat u inspiratie kunt op doen tijdens deze stille Dag. Dit jaar hebben we een uur extra op 25 oktober, dus kunnen we dat uur mooi gebruiken!

Wens iemand een Fijne Dag van de Stilte!
Verwante Dagen

Dag van de Trainer
5 december
Vroeger was er een Nederlandse Dag van de Trainer, die was in 2014. De locatie daarvan was ons totaal onbekend. Nu hebben de Belgen de Dag in 2018 overgenomen en kunnen al onze trainers dus gelukkig alsnog in Vlaanderen terecht.

Nationale Bunkerdag
6 juni
De Nationale Bunkerdag, dit jaar op 25 mei, is een Dag waarbij het historisch belang van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog centraal staat. De grote betonnen kolossen, die staan van Hoek van Holland tot Den Helder, mogen dan van binnen bewonderd worden.

Wereld Hypnosedag
4 januari
Of u nou gelooft in hypnose of niet, voor veel mensen kan deze vorm van therapie erg nuttig zijn in het genezen van allerhande kwaaltjes. Desondanks bestaat er nog veel scepcis over hypnose, met name door critici die de kwakzalverij denigrerend een placebo-aanfluiting vinden.

25
oktober

25 okt

Eerdere edities:
In 2019: 27 oktober
In 2017: 29 oktober
In 2016: 30 oktober
Deze site gebruikt Cookies.