30 oktober

Dag van de Stilte

30 oktober - over 76 dagen elk jaar op de laatste zondag van oktober
In 2023 op 29 oktober
Aangepast op 1 januari 12:05

Dag van de Stilte

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Op de laatste zondag in oktober, als de wintertijd in gaat, eren we deze universele stilte. In 2019 is dat op 30 oktober.

Hoewel de internationale versie van deze Dag in april wordt gevierd, is er uiteraard ook een Nationale Dag benodigd, zo bedacht de drieledige organisatie. Gelukkig geven ze ons genoeg te doen, zodat u inspiratie kunt op doen tijdens deze stille Dag. Dit jaar hebben we een uur extra op 30 oktober, dus kunnen we dat uur mooi gebruiken!

Wens iemand een Fijne Dag van de Stilte!
Verwante Dagen

Internationale Dag voor Afschaffing van de Slavernij
2 december
De slavenhandel is een zwarte periode uit onze geschiedenis. Toch lijken we nog niet veel geleerd te hebben van die vreselijke periode. Er leven namelijk nog steeds miljoenen mensen in moderne slavernij, bijvoorbeeld om luxe vakantieoorden te bouwen of die rijke mensen bedienen, of die de seksindustrie draaiende houden.

Wereld UFO-Dag
2 juli
Unidentified Flying Objects, of UFO's, zijn al jarenlang onderwerp van fervente discussies onder een niche-groep fanatiekelingen. Bestaan de groene mannetjes nu wel of niet, en komen ze werkelijk ons planeetje bezoeken?

Wereld Kwaliteitsdag
10 november
De Dag van Kwaliteit, uitgeroepen door de Verenigde Naties in 1990, streeft maar naar 1 ding: Quality. Op $datum doen we er dus alles aan om een Kwalitatief Uitermate Superdag (KUS) te hebben.

30
oktober

30 okt

Eerdere edities:
In 2021: 31 oktober
In 2020: 25 oktober
In 2019: 27 oktober
Deze site gebruikt Cookies.