31 oktober

Dag van de Stilte

31 oktober - over 3 dagen elk jaar op de laatste zondag van oktober
In 2022 op 30 oktober
Aangepast op 22 oktober 21:28

Dag van de Stilte

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Op de laatste zondag in oktober, als de wintertijd in gaat, eren we deze universele stilte. In 2019 is dat op 31 oktober.

Hoewel de internationale versie van deze Dag in april wordt gevierd, is er uiteraard ook een Nationale Dag benodigd, zo bedacht de drieledige organisatie. Gelukkig geven ze ons genoeg te doen, zodat u inspiratie kunt op doen tijdens deze stille Dag. Dit jaar hebben we een uur extra op 31 oktober, dus kunnen we dat uur mooi gebruiken!

Wens iemand een Fijne Dag van de Stilte!
Verwante Dagen

Wereld Moldag
23 oktober
Mol is niet alleen een klein diertje onder uw grasmat, maar ook een fysische eenheid en daarmee één van de zeven basiseenheden van het internationale stelsel van eenheden.

Internationale Dag van de Vermiste of Ontvoerde VN-medewerkers
25 maart
Ieder jaar op 25 maart houden de Verenigde Naties de Dag van hun Vermisten en Gedetineerden. Niet de algemene Dag van de Vermisten (want die is op 30 augustus), maar een Dag van Vermiste VN-medewerkers.

Internationale Dag van de Biodiesel
10 augustus
In 1893 werd ergens in Duitsland de eerste dieselmotor aangezet. Een revolutionair apparaat dat de olievretende 'gewone' motor de nek om moest gaan draaien.

31
oktober

31 okt

Eerdere edities:
In 2020: 25 oktober
In 2019: 27 oktober
In 2017: 29 oktober
Deze site gebruikt Cookies.