29 oktober

Dag van de Stilte

aandacht29 oktober - over 100 dagen elk jaar op de laatste dinsdag van oktober
In 2020 op 27 oktober
Aangepast op 30 april 10:17

Dag van de Stilte

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Op de laatste zondag in oktober, als de wintertijd in gaat, eren we deze universele stilte. In 2019 is dat op 27 oktober.

Hoewel de Internationale versie van deze Dag in april wordt gevierd, is er uiteraard ook een Nationale Dag benodigd, zo bedacht de drieledige organisatie. Gelukkig geven ze wat dingetjes te doen, zodat u inspiratie kunt op doen tijdens deze stille Dag. Dit jaar hebben we een uur extra op 27 oktober, dus kunnen we dat uur mooi gebruiken!

Wens iemand een Fijne Dag van de Stilte!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de VN-Vredesmacht
29 mei
De Dag van de VN-Vredesmacht is in het leven geroepen als eerbetoon aan alle zogeheten 'blauwhelmen', die namens de Verenigde Naties al sinds 1948 de vrede proberen te bewaren in allerlei risicogebieden.

Wereldontwikkelingsdag
24 oktober
Deze Dag bestaat al vanaf het jaar 1972 en we kwamen er in 2015 pas achter. De VN besluit over zo veel resoluties waarin ze Dagen uitroepen, dat het lijkt alsof ze niks beter te doen hebben.

Internationale Dag van de Verenigde Naties
24 oktober
Frequente bezoeker van deze site als u ongetwijfeld bent, hoeven we u niet uit te leggen dat de Verenigde Naties beslist niet schuw zijn met het organiseren van Dagen Van.

29
oktober

29 okt

Eerdere edities:
In 2017: 29 oktober
In 2016: 30 oktober
In 2015: 25 oktober
Deze site gebruikt Cookies.