29 oktober

Dag van de Stilte

29 oktober - over 34 dagen elk jaar op de laatste zondag van oktober
In 2024 op 27 oktober
Aangepast op 10 november 21:41

Dag van de Stilte

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Althans, dat schrijft de organisatie achter de Dag van de Stilte. Op de laatste zondag in oktober, als de wintertijd in gaat, eren we deze universele stilte. Hoe? Simpel natuurlijk; door heen even stil te zijn.

De Nederlandse Dag van de Stilte heeft een heel andere insteek dan de Internationale Dag van de Stilte. Die vindt op 22 april plaats, maar draait om aandacht voor pesten onder jongeren. De Nederlandse Dag is een stuk spiritueler en letterlijker van aard. De bedoeling is om op deze Dag heel even stil te staan bij rust, bij de afwezigheid van geluid en bij stilte van de omgeving en uzelf. De organisatie hoopt daarmee 'de waarde van stilte onder zoveel mogelijk mensen te verspreiden'.

In de praktijk betekent dat dat er door het hele land activiteiten plaatsvinden die met stilte te maken hebben. De organisatie noemt enkele voorbeelden: stiltewandelingen, lezingen, stiltegedichten schrijven of lezen, schilderen en een 'stiltedisco'. Een belangrijk onderdeel van de Dag is het uurtje collectieve stilte tussen 11.00 en 12.00. Dus mondje dicht!

Op www.dagvandestilte.nl vindt u alle informatie, inclusief alle evenementen die op deze Dag plaatsvinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Stilte!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Biodiesel
10 augustus
In 1893 werd ergens in Duitsland de eerste dieselmotor aangezet. Een revolutionair apparaat dat de olievretende 'gewone' motor de nek om moest gaan draaien.

Internationale Dag van de Vrijwilliger
5 december
We denken op de Internationale Dag van de Vrijwilliger uiteraard aan hen, die zich vaak dag in dag uit inzetten voor de medemens. Voorlezen aan de blinden, boodschappen doen met bejaarden, of gewoon de straat schoonhouden om Uw leefomgeving schoon te houden.

Dag van het Nieuwe Jaar
1 januari
Een nieuw jaar, een nieuw begin voor een volle agenda. Nationale, internationale en lokale Dagen worden weer volop in het leven geroepen dit jaar, door verenigingen, beroepsgroepen en organisaties, om aandacht te vragen over onderwerpen die voor zowel hen als de maatschappij van belang zijn.

29
oktober

29 okt

Eerdere edities:
In 2022: 30 oktober
In 2021: 31 oktober
In 2020: 25 oktober
Deze site gebruikt Cookies.