25 oktober

Dag van de Stilte

25 oktober - over 82 dagen elk jaar op de laatste zondag van oktober
In 2021 op 31 oktober
Aangepast op 22 november 11:31

Dag van de Stilte

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Op de laatste zondag in oktober, als de wintertijd in gaat, eren we deze universele stilte. In 2019 is dat op 25 oktober.

Hoewel de internationale versie van deze Dag in april wordt gevierd, is er uiteraard ook een Nationale Dag benodigd, zo bedacht de drieledige organisatie. Gelukkig geven ze ons genoeg te doen, zodat u inspiratie kunt op doen tijdens deze stille Dag. Dit jaar hebben we een uur extra op 25 oktober, dus kunnen we dat uur mooi gebruiken!

Wens iemand een Fijne Dag van de Stilte!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen het gebruik van Chemische Wapens
30 november
De Day of Remembrance for all Victims of Chemical Warfare is ieder jaar op 30 november. Op deze Dag worden slachtoffers van Chemische Wapens herdacht. Daarnaast wordt ingezet op het verminderen van het gebruik van Chemische Wapens, om zo vrede en veiligheid in onze samenleving te bewaren.

Dag van de Zeesleepvaart
16 mei
Let op: de Dag van de Bouw 2020 is vanwege het coronavirus geannuleerd. Wie een beetje nautisch is ingesteld en op $datum nog een middag niks te doen heeft zit in Maassluis goed.

Wereld Verteldag
20 maart
Wereld Verteldag is een Dag die draait om verhalen, en dan vooral om verhalen die mondeling aan elkaar worden doorgegeven. De Dag is niet alleen bedoeld voor het vertellen van mooie sprookjes, maar er zit ook een diepere gedachte achter waarin we stilstaan bij hoe belangrijk het doorvertellen van verhalen is vanuit een antropologisch perspectief.

25
oktober

25 okt

Eerdere edities:
In 2019: 27 oktober
In 2017: 29 oktober
In 2016: 30 oktober
Deze site gebruikt Cookies.