27 oktober

Dag van de Stilte

aandacht27 oktober - 19 dagen geleden elk jaar op de laatste zondag van oktober
In 2020 op 25 oktober
Aangepast op 27 oktober 14:38

Dag van de Stilte

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Op de laatste zondag in oktober, als de wintertijd in gaat, eren we deze universele stilte. In 2019 is dat op 27 oktober.

Hoewel de internationale versie van deze Dag in april wordt gevierd, is er uiteraard ook een Nationale Dag benodigd, zo bedacht de drieledige organisatie. Gelukkig geven ze ons genoeg te doen, zodat u inspiratie kunt op doen tijdens deze stille Dag. Dit jaar hebben we een uur extra op 27 oktober, dus kunnen we dat uur mooi gebruiken!

Wens iemand een Fijne Dag van de Stilte!
Verwante Dagen

Blue Monday
21 januari
Blue Monday. K*tdag. Grauwe, grijzen januariluchten, de deceptie van de maandagochtend op kantoor, de magische sfeer van de feestdagen is voorbij en wat overblijft is een bonkende kater die u met uw collega's moet delen.

Koninkrijksdag
15 december
Koninkrijksdag valt gelijk en is te vergelijken met Naturalisatiedag. Op deze Dag vieren we in Nederland het tekenen van het koninkrijksstatuut. Koningin Juliana deed dat in 1954 (destijds de Nederlandse Antillen, Nederlands-Nieuw-Guinea en Suriname, nu Aruba, Curaçao en Sint Maarten).

Internationale Dag van Solidariteit met Antifascistische Gevangenen
25 juli
Deze Dag, die in 2014 is uitgeroepen tot Dag van de solidariteit met Jock Palfreeman – een Australische man die in Bulgarije een straf van twintig jaar uitzit omdat hij twee Roma-mannen had verdedigd tegen een aanval van fascistische voetbalvandalen, is bedoeld om de grenzen te doorbreken en een internationaal antwoord tegen het fascisme te formuleren.

27
oktober

27 okt

Eerdere edities:
In 2017: 29 oktober
In 2016: 30 oktober
In 2015: 25 oktober
Deze site gebruikt Cookies.