29 oktober

Dag van de Stilte

29 oktober - over 195 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 21 maart 09:28

Dag van de Stilte

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Op de laatste zondag in oktober, als de wintertijd in gaat, eren we deze universele stilte. In 2019 is dat op 27 oktober.

Hoewel de Internationale versie van deze Dag in april wordt gevierd, is er uiteraard ook een Nationale Dag benodigd, zo bedacht de drieledige organisatie. Gelukkig geven ze wat dingetjes te doen, zodat u inspiratie kunt op doen tijdens deze stille Dag. Dit jaar hebben we een uur extra op 27 oktober, dus kunnen we dat uur mooi gebruiken!

Verwante Dagen

Wereld Hypnosedag
4 januari
Of u nou gelooft in hypnose of niet, voor veel mensen kan deze vorm van therapie erg nuttig zijn in het genezen van allerhande kwaaltjes. Desondanks bestaat er nog veel scepcis over hypnose, met name door critici die de kwakzalverij denigrerend een placebo-aanfluiting vinden.

Internationale Dag van de Vrijwilliger
5 december
We denken op de Internationale Dag van de Vrijwilliger uiteraard aan hen, die zich vaak dag in dag uit inzetten voor de medemens. Voorlezen aan de blinden, boodschappen doen met bejaarden, of gewoon de straat schoonhouden om Uw leefomgeving schoon te houden.

Internationale Dag van de Vrede
21 september
Op 21 september ieder jaar vragen de Verenigde Naties aan alle lidstaten die in oorlog verkeren, een etmaal lang een staakt-het-vuren in te zetten. Ook vredelievende staten zouden op deze Dag wereldvrede moeten herdenken.

29
oktober

29 okt

Deze site gebruikt Cookies.