27 juni

Dag van de Rail

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht27 juni 2019 - 237 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 april 10:40

Dag van de Rail

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

We mogen in Nederland graag klagen op het veevervoer van de Nederlandse Spoorwegen en de incompetentie van Pro 'de wissels zijn kapot' Rail, maar vanuit bouwtechnisch en infrastructureel oogpunt is het krapbezette spoornetwerk een sterk staaltje contructievernuft. Daar mogen we best trots op zijn, maar dat netwerk is er niet zonder slag of stoot gekomen - en dat blijft het ook niet. Tijdens de Dag van de Rail wordt dan ook lang en breed gesproken over hoe de Nederlandse rails nóg efficiënter kunnen worden.

De Dag van de Rail wordt jaarlijks in juni gehouden, en is bedoeld voor professionals in de spoorsector. Die komen bij elkaar om samen te praten over de werking van het spoor, welke treinen daar het beste overheen kunnen rijden, en hoe vracht en personen het snelst van A naar B kunnen.

Het gezellige programma, inclusief alle sprekers en overige informatie, is te vinden op de website van Bouw Instituut Nederland.

Wens iemand een Fijne Dag van de Rail!
Verwante Dagen

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. In Nederland is het elke dag wereldfietsdag maar in de VS ligt dat heel anders.

Internationale Dag ter Herdenking van Verkeersslachtoffers
15 november
Links, rechts, dan nog een keer links, zo leerden wij vroeger oversteken. Hartstikke veilig, en alleen oversteken als het licht groen is. Nederland is een bijzonder veilig land wat verkeer betreft.

Dag van de Lightrail
29 januari
Quizvraagje: Wat is een lightrail? A: Een verlicht stuk vangrail B: Nieuwe makreel, maar dan 'light', zonder suikers C: Een ultralichte trein op electriciteit Het kostte ons ook wat moeite om het uit te zoeken, maar we kunnen u zeggen dat het antwoord C is.

27
juni

27 jun

Eerdere edities:
In 2019: 27 juni
In 2018: 21 juni
In 2017: 21 juni
Deze site gebruikt Cookies.