27 juni

Dag van de Rail

aandacht27 juni - 109 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 april 10:40

Dag van de Rail

Categorie:
150-sailboat Verkeer

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

We mogen in Nederland graag klagen op het veevervoer van de Nederlandse Spoorwegen en de incompetentie van Pro 'de wissels zijn kapot' Rail, maar vanuit bouwtechnisch en infrastructureel oogpunt is het krapbezette spoornetwerk een sterk staaltje contructievernuft. Daar mogen we best trots op zijn, maar dat netwerk is er niet zonder slag of stoot gekomen - en dat blijft het ook niet. Tijdens de Dag van de Rail wordt dan ook lang en breed gesproken over hoe de Nederlandse rails nóg efficiënter kunnen worden.

De Dag van de Rail wordt jaarlijks in juni gehouden, en is bedoeld voor professionals in de spoorsector. Die komen bij elkaar om samen te praten over de werking van het spoor, welke treinen daar het beste overheen kunnen rijden, en hoe vracht en personen het snelst van A naar B kunnen.

Het gezellige programma, inclusief alle sprekers en overige informatie, is te vinden op de website van Bouw Instituut Nederland.

Wens iemand een Fijne Dag van de Rail!
Verwante Dagen

Fiets-naar-je-Werk-Dag
23 mei
Hopelijk wordt het 23 mei lekker weer, want u moet op die dag de auto laten staan om op kantoor te komen. Het is dan namelijk de Fiets-naar-je-werk-Dag, een Dag waarvan het hogere doel zich laat raden: spring op dat stalen ros en peddel uw pendelroute!

Dag van de Trage Weg
19 oktober
Al dat scheuren op de snelwegen moest maar eens afgelopen zijn. Met je 130 en je Autobahn. De Vlamingen doen het in het weekend van 19 en 20 oktober een dagje rustig aan, en gaan op de Dag van de Trage Weg te voet, te fiets, te paard of te Segway.

Wereldfietsdag
3 juni
Op wereldfietsdag ieder jaar op 3 juni promoot de VN de voordelen van de fiets. In Nederland is het elke dag wereldfietsdag maar in de VS ligt dat heel anders.

27
juni

27 jun

Eerdere edities:
In 2018: 21 juni
In 2017: 21 juni
In 2016: 29 juni
Deze site gebruikt Cookies.