7 oktober

Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis

7 oktober - over 191 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 15:34


Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Nederland heeft een rijke en interessante historie als het gaat om kerken en religie. Verschillende stromingen, harmonie en vrede, en een onmisbare plek in de samenleving zijn slechts grepen uit het turbulente leven van de Nederlandse kerkgeschiedenis. Als u daar meer over wilt leren, kunt u 7 oktober terecht op de Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis.

Die Dag is bedoeld om ons ongelovigen meer te leren over de vaderlandse geschiedenis van ons kerkbestel: Hoe zijn die enorme kathedralen of kleine bidzaaltjes eigenlijk tot stand gekomen, en wat heeft de kerk voor rol gespeeld in de vorming van ons land? De Dag vindt plaats in Nijmegen, waar een programma wordt gehouden met rondleidingen, lezingen en een gezamenlijke lunch, maar ook over de rest van het land zijn activiteiten te volgen zoals het bezoeken van kerken.

Alle informatie is te vinden op de website van de organisator, de Vereniging van Nederlandse Kerken.

Wens iemand een Fijne Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis!
Verwante Dagen

Internationale Leer-over-het-jodendomdag
19 november
Iedere derde zondag in november vindt de Global Day of Jewish Learning plaats, een internationale Dag om meer te leren over het jodendom en de diepere betekenis van hun geloof.

Hervormingsdag
31 oktober
Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op $datum in de protestantse kerk. Deze Dag staat in het teken van Maarten Luther, die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd.

Internationale Dag van het Humanisme
21 juni
Ieder jaar op 21 juni vieren we Wereld Humanismedag. Op deze datum staan wereldwijd allerlei humanistische clubs stil bij hun eigen 'geloof' - voor zover we dat zo mogen noemen.

7
oktober

7 okt

Eerdere edities:
In 2022: 8 oktober
In 2017: 7 oktober
In 2016: 22 oktober
Deze site gebruikt Cookies.