Nederland heeft een rijke en interessante historie als het gaat om kerken en religie. Verschillende stromingen, harmonie en vrede, en een onmisbare plek in de samenleving zijn slechts grepen uit het turbulente leven van de Nederlandse kerkgeschiedenis. Als u daar meer over wilt leren, kunt u 7 oktober terecht op de Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis.
Die Dag is bedoeld om ons ongelovigen meer te leren over de vaderlandse geschiedenis van ons kerkbestel: Hoe zijn die enorme kathedralen of kleine bidzaaltjes eigenlijk tot stand gekomen, en wat heeft de kerk voor rol gespeeld in de vorming van ons land? De Dag vindt plaats in Nijmegen, waar een programma wordt gehouden met rondleidingen, lezingen en een gezamenlijke lunch, maar ook over de rest van het land zijn activiteiten te volgen zoals het bezoeken van kerken.
De Internationale Dag van Verbroedering is een Dag die draait om broederschap en verbintenis, specifiek tussen religies. De Dag is bedoeld als een moment van bezinning, zodat katholieken met protestanten kunnen blijven praten en joden met moslims.
Ieder jaar op 21 juni vieren we Wereld Humanismedag. Op deze datum staan wereldwijd allerlei humanistische clubs stil bij hun eigen 'geloof' - voor zover we dat zo mogen noemen.
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag).
In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.