7 oktober

Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
7 oktober 2023 - 288 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 15:34


Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Nederland heeft een rijke en interessante historie als het gaat om kerken en religie. Verschillende stromingen, harmonie en vrede, en een onmisbare plek in de samenleving zijn slechts grepen uit het turbulente leven van de Nederlandse kerkgeschiedenis. Als u daar meer over wilt leren, kunt u 7 oktober terecht op de Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis.

Die Dag is bedoeld om ons ongelovigen meer te leren over de vaderlandse geschiedenis van ons kerkbestel: Hoe zijn die enorme kathedralen of kleine bidzaaltjes eigenlijk tot stand gekomen, en wat heeft de kerk voor rol gespeeld in de vorming van ons land? De Dag vindt plaats in Nijmegen, waar een programma wordt gehouden met rondleidingen, lezingen en een gezamenlijke lunch, maar ook over de rest van het land zijn activiteiten te volgen zoals het bezoeken van kerken.

Alle informatie is te vinden op de website van de organisator, de Vereniging van Nederlandse Kerken.

Wens iemand een Fijne Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis!
Verwante Dagen

Wereld Religiedag
21 januari
Religie. Nog zo'n heikel punt. In een tijd waarin bepaalde politici de islam verketteren de katholieke kerk allang niet meer zo belangrijk is als het ooit was, is wat meer vertrouwen en wederzijds respect best wenselijk.

Driekoningen
6 januari
Driekoningen, ook wel het "Feest van de Openbaring van de Heer" of Epifanie genoemd, is een christelijk feest dat het bijbelverhaal vertelt van de drie Wijzen die een ster zagen in het Oosten, die hen naar het kindje Jezus begeleidde.

Internationale Dag voor Slachtoffers van Religieus Geweld
22 augustus
Een van de meest fundamentele mensenrechten is de vrijheid om te geloven in wat je maar wil. God, Allah, Buddah of juist helemaal niks, iedereen heeft zijn eigen opvattingen over de wereld en het hiernamaals en dat is prima.

7
oktober

7 okt

Eerdere edities:
In 2023: 7 oktober
In 2022: 8 oktober
In 2017: 7 oktober
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.