7 oktober

Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis

7 oktober - over 16 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 december 15:34


Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Nederland heeft een rijke en interessante historie als het gaat om kerken en religie. Verschillende stromingen, harmonie en vrede, en een onmisbare plek in de samenleving zijn slechts grepen uit het turbulente leven van de Nederlandse kerkgeschiedenis. Als u daar meer over wilt leren, kunt u 7 oktober terecht op de Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis.

Die Dag is bedoeld om ons ongelovigen meer te leren over de vaderlandse geschiedenis van ons kerkbestel: Hoe zijn die enorme kathedralen of kleine bidzaaltjes eigenlijk tot stand gekomen, en wat heeft de kerk voor rol gespeeld in de vorming van ons land? De Dag vindt plaats in Nijmegen, waar een programma wordt gehouden met rondleidingen, lezingen en een gezamenlijke lunch, maar ook over de rest van het land zijn activiteiten te volgen zoals het bezoeken van kerken.

Alle informatie is te vinden op de website van de organisator, de Vereniging van Nederlandse Kerken.

Wens iemand een Fijne Dag van de Nederlandse Kerkgeschiedenis!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Verbroedering
4 februari
De Internationale Dag van Verbroedering is een Dag die draait om broederschap en verbintenis, specifiek tussen religies. De Dag is bedoeld als een moment van bezinning, zodat katholieken met protestanten kunnen blijven praten en joden met moslims.

Internationale Dag van het Humanisme
21 juni
Ieder jaar op 21 juni vieren we Wereld Humanismedag. Op deze datum staan wereldwijd allerlei humanistische clubs stil bij hun eigen 'geloof' - voor zover we dat zo mogen noemen.

Tweede Paasdag
10 april
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag). In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.

7
oktober

7 okt

Eerdere edities:
In 2022: 8 oktober
In 2017: 7 oktober
In 2016: 22 oktober
Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.