21 oktober

Dag van de Jeugdbeweging

21 oktober - 37 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 16:53

Dag van de Jeugdbeweging

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

De Dag van de Jeugdbeweging is een Belgische Dag die draait om eh... Jeugdbewegingen natuurlijk!

Dat zijn groepen mensen die samen gaan schatzoeken, hutten bouwen, handboekbinden, leesclubjes vormen, voedselgevechten houden, vliegers maken, schilderen, voetbalcompetities organiseren, heitje-voor-een-karweitje doen, huiswerkbegeleidingsgroepen initiëren, wandelen, roeien, auto’s stelen, LAN-gamen of gewoon lekker over politiek praten. Alles om de jongeren maar van de straat te houden, denken we maar.

Op een serieuzere noot: Deze Dag is bedoeld voor die groepen waar jongeren zich kunnen aansluiten om samen activiteiten te gaan ondernemen. Zo worden jongeren die uit een arm milieu komen gestimuleerd zich te ontwikkelen, vaak al spelenderwijs. Tijdens de Dag laten jeugdbewegingen uit Vlaanderen zich dan ook van hun beste kant zien, zodat jongeren weten wat ze kunnen verwachten van zo’n club.

Het thema Jeugdbeweging in Trek focust onder andere op samen avonturen beleven, veilig het land doorkruisen en doorzetten tot de eindstreep. De Dag wordt slechts in België gevierd. In Nederland heeft de term namelijk een iets andere betekenis.

Informatie staat op www.dagvandejeugdbeweging.be. Het is alleen wel in het Belgisch geschreven, dus schrik niet als u eigenlijk niet zo goed snapt wat de Dag nu inhoudt.

Wens iemand een Fijne Dag van de Jeugdbeweging!
Verwante Dagen

Wereld Tafeltennisdag
6 april
Er is iets hypnotiserends aan het kijken naar een klein plastic balletje dat over een tafel heen en weer wordt getikt door twee personen met batjes in hun hand.

Nationale Schoolschaakdag
23 mei
Met denksporten kun je niet vroeg genoeg beginnen. Met name het schaakspel traint de grijze massa van kinderen op een ongekende wijze. Kinderen kunnen op $datum het spel beter onder de knie krijgen, want het is dan de Nationale Schoolschaakdag.

Wereld Yogadag
21 juni
Wereld Yogadag is in het leven geroepen om de helende werking van deze mediterende 'sport' te eren. Tijdens deze Dag, iederjaar op 21 juni, leren we hoe we onze enkels in onze nek kunnen leggen en hoe we uren in de lotushouding kunnen blijven zitten.

21
oktober

21 okt

Eerdere edities:
In 2020: 23 oktober
In 2018: 19 oktober
In 2017: 20 oktober
Deze site gebruikt Cookies.