18 april

Dag van de Financiële Verhoudingen

18 april - 6 dagen geleden elke 3e donderdag van april
In 2025 op 17 april
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van de Financiële Verhoudingen

Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Politiek is toch grotendeels geld uitgeven of juist niet. Er zijn verschillende waakhonden en instanties die daar toezicht op houden, en de Raad van Openbaar Bestuur is er daar een van. Die organiseert iedere derde donderdag in april de Dag van de Financiële Verhoudingen. De Raad geeft daarop advies over een willekeurig onderwerp over overheidsfinanciën.

Als voorbeeld: in de afgelopen jaren ging het bijvoorbeeld over de financiële uitgaven bij regionale samenwerkingen, bij duurzaamheid, en 'evenwicht in de financieel-bestuurlijke verhoudingen'. In de praktijk komen er op deze Dag essaybundels uit van wetenschappers en praktijkdeskundigen die hun visie over het onderwerp geven. Ook komt de Raad zelf met adviesrapporten over hoe overheden onderling geld verdelen.

Informatie over het onderwerp, waaronder de thema's en essays van voorgaande jaren, zijn te vinden op de website van de Raad van Openbaar Bestuur.

Wens iemand een Fijne Dag van de Financiële Verhoudingen!
Verwante Dagen

Internationale Dag van Afrika
25 mei
25 mei wordt jaarlijks gevierd als Dag van Afrika. Oorsprong van deze datum is de oprichting van de Organisation of African Unity (OAU) in 1963, ofwel een samenwerkingsverband tussen 30 van de 32 onafhankelijke Afrikaanse landen.

Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening
23 juni
De Verenigde Naties organiseren jaarlijks op $datum de Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening. Die is bedoeld om aandacht te vragen voor iedereen die in een overheidsfunctie werkt die direct met burgers van doen heeft.

Antillendag
21 oktober
Natuurlijk is de Nationale Dag van de Antillen onmisbaar voor ons overzicht; de eilandengroep hoort immers bij het Koninkrijk der Nederlanden,. En waarom zouden we Koningsdag wel vieren, maar de Caribbische equivalent niet?

18
april

18 apr

Eerdere edities:
In 2023: 20 april
In 2022: 21 april
Deze site gebruikt Cookies.