10 oktober

Dag van de Duurzaamheid

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht10 oktober 2018 - 285 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 oktober 07:36

Dag van de Duurzaamheid

Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Alles is tegenwoordig duurzaam. Eten, drinken, plakband,, zelfs "de natuur" is duurzaam. Duurzame energie, "(h)eerlijk" eten, fairtrade bloemen, alles moet lang mee kunnen gaan en geproduceerd zijn in een ver land waar we nog nooit van gehoord hebben, maar waar de plaatselijke bevolking in ieder geval zijn waar voor een eerlijke prijs verkoopt.

Vervlogen zijn de tijden waarin we ons niet schuldig hoefden te voelen dat onze Calvin Klein-shirts werden geproduceerd door ongeschoolde Indische kindjes. Voorbij zijn de dagen waarin we de verwarming de hele nacht aan konden laten staan omdat het anders zo koud is als we om 3 uur even naar de wc moeten. Duurzaam, dat is het devies! Nu is er een Dag voor. Op de Dag van de Duurzaamheid wil organisator Urgenda ons laten zien dat "duurzaamheid niet alleen hard nodig, maar ook leuk en inspirerend is".

Om die reden zijn er op 10-10 door het hele land diverse activiteiten te vinden die het gepeupel duidelijk moeten maken wat de kracht en het belang van duurzaamheid is. Meer weten over welke activiteiten er bij u in de buurt plaats vinden? Kijk even op www.dagvandeduurzaamheid.nl. Daar staat alles over de activiteiten door het land heen.

Wens iemand een Fijne Dag van de Duurzaamheid!
Verwante Dagen

Dag van de Aarde
22 april
We leven in onzekere tijden. Global warming, leeggeviste oceanen, kerncentrales die bijgebouwd worden... Het is allemaal funest voor onze planeet. Maar niet op de Dag Van De Aarde!

Internationale Dag van het Milieu
5 juni
Het gaat niet goed met het milieu. Klimaatverandering en de politiek die daar weinig aan doet, de bergen plastic in de oceaan, uitstervende diersoorten, illegale houtkap.

Houd-het-Schoon-dag
20 september
In 2019 alweer de achtste editie van deze verstandelijke, milieubewuste schoonmaakdag. Zwerfafval kan deze dag zijn lol op, want er wordt op deze dag zoveel mogelijk van verzameld.

10
oktober

10 okt

Eerdere edities:
In 2018: 10 oktober
In 2017: 10 oktober
In 2016: 10 oktober
Deze site gebruikt Cookies.