17 november

Dag van het Autogas

17 november - over 54 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 2 januari 17:59

Dag van het Autogas

Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Er zijn op dit moment zware discussies aan de gang over het milieu. Met name de stikstofuitstoot is een probleem, en smerige diesel- en benzineslurpers zijn daar debet aan. Enter LPG! Deze relatief schone én goedkopere vorm van autoaandrijving is maar bij weinig mensen bekend, maar dat is onterecht. Autogas heeft veel milieuvoordelen boven gewone benzine, dus dat mag best wat meer aandacht. Die is er op 17 november tijdens de Dag van het Autogas!

De Dag van het Autogas vindt door heel Nederland plaats. Zo zijn er in tankstations door heel het land informatiesessies of kunt u simpelweg gewoon een foldertje meenemen, maar er worden ook nog eens extra kortingen op LPG gegeven zodat de brandstof nóg schoner wordt. Daarnaast kunt u op deze Dag ook op andere plekken leren over de voordelen van LPG (tanken is heel goedkoop). Ook over de nadelen trouwens, want die zijn er ook genoeg. LPG is duur in aanschaf, er zijn weinig stations waar het te tanken is, en veel parkeergarages verbieden de brandstof. Desalniettemin, denk er eens over na. Een betere wereld begint immers bij uzelf!

Kijk voor meer informatie over wat er deze Dag te doen is bijvoorbeeld eens op autogas.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van het Autogas!
Verwante Dagen

Landelijke Compostdag
25 maart
Stront. Daar hebben we in Nederland nog niet genoeg van. De Vereniging Afvalbedrijven en de Branche Vereniging Organische Reststoffen zijn bijzonder blij dat we in Nederland zo lekker duurzaam doen door ons gft-afval te scheiden.

Plastic-tassen-loze-dag
3 juli
Hun duizelingwekkende carrière begon in 1965 en als de wereld de productie niet helemaal stopzet, zal het gewicht van plastic zakken die in zeeën en oceanen worden gegooid, over 30 jaar groter zijn dan dat van alle wezens die erin leven.

Houd-het-Schoon-dag
15 september
Nederland Schoon organiseert ieder jaar deze milieubewuste schoonmaakdag. Tenminste, ze geven de voorzet. In werkelijkheid is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen met een prikstok en een vuilniszak de deur uit gaan om zwerfafval op te pikken.

17
november

17 nov

Eerdere edities:
In 2020: 4 november
In 2019: 28 september
Deze site gebruikt Cookies.