17 november

Dag van het Autogas

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
17 november 2023 - 214 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 2 januari 17:59

Dag van het Autogas

Categorie:
196-radiation Milieu

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Er zijn op dit moment zware discussies aan de gang over het milieu. Met name de stikstofuitstoot is een probleem, en smerige diesel- en benzineslurpers zijn daar debet aan. Enter LPG! Deze relatief schone én goedkopere vorm van autoaandrijving is maar bij weinig mensen bekend, maar dat is onterecht. Autogas heeft veel milieuvoordelen boven gewone benzine, dus dat mag best wat meer aandacht. Die is er op 17 november tijdens de Dag van het Autogas!

De Dag van het Autogas vindt door heel Nederland plaats. Zo zijn er in tankstations door heel het land informatiesessies of kunt u simpelweg gewoon een foldertje meenemen, maar er worden ook nog eens extra kortingen op LPG gegeven zodat de brandstof nóg schoner wordt. Daarnaast kunt u op deze Dag ook op andere plekken leren over de voordelen van LPG (tanken is heel goedkoop). Ook over de nadelen trouwens, want die zijn er ook genoeg. LPG is duur in aanschaf, er zijn weinig stations waar het te tanken is, en veel parkeergarages verbieden de brandstof. Desalniettemin, denk er eens over na. Een betere wereld begint immers bij uzelf!

Kijk voor meer informatie over wat er deze Dag te doen is bijvoorbeeld eens op autogas.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van het Autogas!
Verwante Dagen

Dag van de Aarde
22 april
We leven in onzekere tijden. De klimaatcrisis, leeggeviste oceanen, discussies over nieuwe kerncentrales... Het is allemaal funest voor onze planeet. Maar niet op de Dag van de Aarde!

Internationale Dag ter Behoud van de Ozonlaag
16 september
In 1987 werd door 26 landen tijdens de Conventie Van Montreal besloten dat het maar eens afgelopen moest zijn met het kapot maken van de ozonlaag. Dat is de fragiele beschermlaag om de aarde heen die ons beschermt tegen allerlei soorten ruimtestraling.

Nationale Warme-Truiendag
2 februari
Ieder jaar op de eerste vrijdag van februari kunnen we iets doen aan de klimaatcrisis, of anders wel aan uw portemonnee. Het idee achter de Warme-Truiendag is simpel: trek gewoon een warme trui aan en zet uw verwarming maar een standje lager.

17
november

17 nov

Eerdere edities:
In 2023: 17 november
In 2020: 4 november
In 2019: 28 september
Deze site gebruikt Cookies.