8 april

Dag van de Bril

LET OP: deze Dag is in 2015 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2015 versie van deze Dag.
aandacht8 april 2015 - 1510 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 8 april 09:43

Dag van de Bril

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Een bril is al lang niets meer om je voor te schamen. Voorbij zijn de dagen waarop ver- en bijzienden nog voor brilsmurf werden uitgescholden. Tegenwoordig zijn de oogcorrectionele hulpmiddelen een stijlicoon, iets wat je best te koop mag zetten. Het is toch een deel van je gezicht, deel van je identiteit, deel van je wezenlijke bestaan. Reden genoeg om de Dag van de Bril uit te roepen, en dat doet radio-DJ Giel Beelen - zelf fervent brildrager - op 8 april.

De bril staat de hele dag centraal in de radiouitzending op 3FM. Tijdens die show krijg je van alles te horen over de bril en je hoort muziek van bebrilde artiesten die de glazen bejubelen. Je kunt zelf ook meedoen aan de Dag. Sowieso kun je zelf een bril opzetten. Trek die lenzen er even uit en vervang ze door een mooi montuurtje. En, omdat een Dag als deze leeft bij de gratie van het internet, moet eigenlijk iedereen meedoen door een #brilfie te posten op je sociale media.

Voor meer informatie kun je onder andere hier terecht, maar je kunt natuurlijk ook naar 3FM luisteren. Of kijken. Want daar is de bril voor bedoeld.

Wens iemand een Fijne Dag van de Bril!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Medische Dokter
7 november
De Dag van de Medische Fysica is een Dag die zich richt op het opleiden en voorlichten van doktoren en andere medische wetenschappers. De Dag wordt ieder jaar op 7 november gevierd.

Internationale Dag van de Witte Stok
15 oktober
Blinden hebben witte stokken. Dus mogen we aannemen dat de Dag van de Witte Stok een Dag is waar blinden centraal staan. En warempel, het blijkt ook zo te zijn.

Wereld Tuberculose-Dag
24 maart
Tuberculose, of TBC, is een longziekte die door de mycobaterie wordt veroorzaakt. De bacterie verspreidt zich door de lucht als een patiënt hoest of niest en kan door anderen worden opgevangen.

Deze site gebruikt Cookies.