8 april

Dag van de Bril

LET OP: deze Dag is in 2015 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2015 versie van deze Dag.
aandacht8 april 2015 - 1875 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 8 april 09:43

Dag van de Bril

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Een bril is al lang niets meer om je voor te schamen. Voorbij zijn de dagen waarop ver- en bijzienden nog voor brilsmurf werden uitgescholden. Tegenwoordig zijn de oogcorrectionele hulpmiddelen een stijlicoon, iets wat je best te koop mag zetten. Het is toch een deel van je gezicht, deel van je identiteit, deel van je wezenlijke bestaan. Reden genoeg om de Dag van de Bril uit te roepen, en dat doet radio-DJ Giel Beelen - zelf fervent brildrager - op 8 april.

De bril staat de hele dag centraal in de radiouitzending op 3FM. Tijdens die show krijg je van alles te horen over de bril en je hoort muziek van bebrilde artiesten die de glazen bejubelen. Je kunt zelf ook meedoen aan de Dag. Sowieso kun je zelf een bril opzetten. Trek die lenzen er even uit en vervang ze door een mooi montuurtje. En, omdat een Dag als deze leeft bij de gratie van het internet, moet eigenlijk iedereen meedoen door een #brilfie te posten op je sociale media.

Voor meer informatie kun je onder andere hier terecht, maar je kunt natuurlijk ook naar 3FM luisteren. Of kijken. Want daar is de bril voor bedoeld.

Wens iemand een Fijne Dag van de Bril!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Borstkankerman
7 oktober
Borstkanker is een ziekte waarbij de aandacht voornamelijk naar vrouwen uitgaat. Er zijn echter ook veel mannen die aan de ziekte lijden. Daar heerst nog steeds een stigma op, en daar mag best eens wat aandacht voor komen.

Internationale Dag van de Stralende Beroepen
8 november
De Dag van de Stralende Beroepen is de Nederlandse vertaling van de World Radiography Day, een Dag die bedoeld is voor mensen die werken met rontgenapparatuur.

Wereld Osteoporosedag
20 oktober
Osteoporose is een botziekte die de sterkte van botten verzwakt. Daardoor loopt een patiënt gevaar voor snelle botbreuken, en dat wordt gevaarlijk als het gaat om de ruggenwervels.

Deze site gebruikt Cookies.