De asperge is hét seizoensvoedsel bij uitstek. De delicatesse mag ieder jaar in het midden van de lente weer rekenen op veel fans, die een jaar watertandend wachten op de eerste Polen die de witte groente uit de grond trekken. Rond die datum vindt dat ook niet geheel onverwacht de Dag van de Asperge plaats. In 2019 vindt die plaats op 31 mei om ‘het witte goud’ te eren.
Tijdens de Dag van de Asperge zijn er door heel Nederland evenementen te volgen rondom de asperge. Zo zijn er proeverijen waar u direct van de boer zo’n asperge kunt eten, en er zijn meedoe-evenementen waar u zelf asperges kunt steken.
Het belangrijkste dat u op de Dag echter kunt doen is zelf een aspergeschotel maken. Of u dat nou lekker vindt of niet. U kunt in ieder geval op het Asperge Centrum kijken voor meer informatie.
Op 24 maart vieren we sinds 2012 de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs (of European Artisanal Gelato Day), een Dag die door het Europees Parlement is aangeomen om de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden.
Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen.
Melk, de witte motor, goed voor elk. Melk is één van de belangrijkste, gezondste en meest universele drankjes ter wereld, en dat mogen we best eens vieren.
31 mei
31 mei
Eerdere edities: In 2019: 31 mei In 2018: 11 mei In 2017: 26 mei