De asperge is hét seizoensvoedsel bij uitstek. De delicatesse mag ieder jaar in het midden van de lente weer rekenen op veel fans, die een jaar watertandend wachten op de eerste Polen die de witte groente uit de grond trekken. Rond die datum vindt dat ook niet geheel onverwacht de Dag van de Asperge plaats. In 2019 vindt die plaats op 31 mei om ‘het witte goud’ te eren.
Tijdens de Dag van de Asperge zijn er door heel Nederland evenementen te volgen rondom de asperge. Zo zijn er proeverijen waar u direct van de boer zo’n asperge kunt eten, en er zijn meedoe-evenementen waar u zelf asperges kunt steken.
Het belangrijkste dat u op de Dag echter kunt doen is zelf een aspergeschotel maken. Of u dat nou lekker vindt of niet. U kunt in ieder geval op het Asperge Centrum kijken voor meer informatie.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.
31 mei
31 mei
Eerdere edities: In 2019: 31 mei In 2018: 11 mei In 2017: 26 mei