25 april

Internationale Dag van de Pinguin

25 april - over 27 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Pinguin

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Zijn pinguïns niet schitterend? Van de nobele keizerspinguïn tot de minder majestueuze kleine vogels, de pinguïn staat symbool voor hoe het meest zuidelijke continent helemaal niet alleen koud en dor is. De dieren vrolijken Antarctica en Zuid-Zuid-Amerika op, en zijn daarnaast ook nog eens heel goed voor het lokale ecosysteem. Tijd om de dieren een eigen Dag te geven. Dat gebeurt op 25 april, op Wereld Pinguïndag.

De Dag van de Pinguïn is in het leven geroepen door verschillende dieren- en milieuorganisaties om het leefgebied van de pinguïn te beschermen. Tijdens deze Dag krijgen we onder andere te horen wat we kunnen doen om goed voor de dieren te zorgen en hoe het inmiddels met de pinguïn staat.

De officiële website www.worldpenguinday.com doet het tijdelijk niet, maar u kunt voor informatie ook kijken op websites zoals die van Greenpeace.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Pinguin!




Verwante Dagen

Internationale Dag van de Otter
29 mei
Otters zijn van die dieren die het maar niet wil lukken in Nederland. We proberen constant om de populatie weer op de been te krijgen maar zonder succes.

Internationale Dag van de Zeeschildpad
16 juni
Zeeschildpaden zijn magnifieke dieren, maar het 8 miljoen ton plastic dat jaarlijks in de oceanen wordt gedumpt worden de machtige wezen ernstig bedreigd.

Dag van het Therapiedier
17 november
Dieren zijn een geweldige vorm van therapie voor veel verschillende ziektes en aandoeningen. Lekker met een konijn knuffelen, rennen met een hond, het helpt zowel ouderen als kinderen aan een betere gezondheid, meer sociaal contact en minder depressie.

Deze site gebruikt Cookies.