12 oktober

Wereld Reumadag

12 oktober - over 110 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Wereld Reumadag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving. De Dag is georganiseerd door ARI (Arthritis Rheumatism International). In Nederland staan ook het Reumafonds en de Reumapatiëntenbond er achter. Om het thema heen worden diverse activiteiten georganiseerd.

Het thema van Wereld Reumadag is dit jaar: 'Don’t Delay, Connect Today'. Het thema gaat over hoe een vroege diagnose goed kan zijn in de behandeling van reuma.

Kijk ondertussen even op deze website of op de website van de Reumafonds.

Wens iemand een Fijne Wereld Reumadag!
Verwante Dagen

Nationale Zeldzame-Ziektendag
29 februari
Als frequente bezoeker van deze website weet u dat er veel ziekten zijn die een eigen Dag krijgen. Veelvoorkomende ziekten als kanker, aids, hemofilie.

Internationale Dag van de Longontsteking
12 november
Longontsteking klinkt als zo'n oudemensenziekte, niet echt iets waar je tegenwoordig nog echt last van hebt, maar vergis u niet: Ieder jaar sterven er nog tienduizenden mensen aan de ziekte, zelfs kinderen!

Wereld Bloeddonordag
14 juni
De schrijver van dit artikel weet nog goed dat zijn vader vroeger bloed ging geven. Oei oei oei, wat een bloed. Het leek wel die scène uit The Shining!

12
oktober

12 okt

Deze site gebruikt Cookies.