12 oktober

Wereld Reumadag

12 oktober - over 196 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Wereld Reumadag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving. De Dag is georganiseerd door ARI (Arthritis Rheumatism International). In Nederland staan ook het Reumafonds en de Reumapatiëntenbond er achter. Om het thema heen worden diverse activiteiten georganiseerd.

Het thema van Wereld Reumadag is dit jaar: 'Don’t Delay, Connect Today'. Het thema gaat over hoe een vroege diagnose goed kan zijn in de behandeling van reuma.

Kijk ondertussen even op deze website of op de website van de Reumafonds.

Wens iemand een Fijne Wereld Reumadag!
Verwante Dagen

Dag van het Verantwoord Medicijngebruik
9 januari
Moderne medicijnen mogen onze levens dan wel oneindig beter maken, maar de organisatie achter de Dag van het Verantwoord Medicijngebruik waarschuwen ook: het zijn geen snoepjes!

Dag van de Zonnebrand
27 mei
De zon geeft leven aan alles op aarde, en het is dankzij deze ster dat u en wij hier op de wereld zijn. En het is natuurlijk heerlijk in de zomer lekker buiten te kunnen zitten - ook dat lukt niet zonder de zon.

Wereld Lymfeklierkankerdag
15 september
Je lymfeklieren zijn kleine organen in je lichaam die bacteriën, virussen en andere afvalstoffen uit je lichaam filteren. De zogenaamde lymfocyten in je lichaam zorgen er voor dat infecties voorkomen worden en je lichaam 'schoon' blijft.

12
oktober

12 okt

Deze site gebruikt Cookies.