12 oktober

Wereld Reumadag

12 oktober - over 69 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Wereld Reumadag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving. De Dag is georganiseerd door ARI (Arthritis Rheumatism International). In Nederland staan ook het Reumafonds en de Reumapatiëntenbond er achter. Om het thema heen worden diverse activiteiten georganiseerd.

Het thema van Wereld Reumadag is dit jaar: 'Don’t Delay, Connect Today'. Het thema gaat over hoe een vroege diagnose goed kan zijn in de behandeling van reuma.

Kijk ondertussen even op http://www.worldarthritisday.org/ of op de website van de Reumafonds.

Wens iemand een Fijne Wereld Reumadag!
Verwante Dagen

Wereld Sclerodermiedag
29 juni
Sclerodermie is een reumatische ziekte waarbij het bindweefsel steeds stugger wordt. Het is een chronische ziekte die grotendeels bij vrouwen tussen de 30 en de 50 voorkomt, waarvan behandeling lastig is.

Internationale Dag van de Beroerte
29 oktober
De Internationale Dag van de Beroerte is natuurlijk bedoeld om meer aandacht te vragen voor de gevaren van beroertes. Die komen namelijk veel te vaak voor en kunnen grote schade of zelfs de dood veroorzaken.

Internationale Dag van de Ruggegraat
16 oktober
Uw wervelkolom draagt als het ware uw lichaam en is daardoor een onmisbaar onderdeel van de menselijke verschijning. Die dubbele-s in uw rug verdient daarom ook wel eens wat extra aandacht.

12
oktober

12 okt

Deze site gebruikt Cookies.