3 oktober

Wereld MSA (Meervoudig systeem atrofie) Dag

3 oktober - over 49 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Wereld MSA (Meervoudig systeem atrofie) Dag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Vanaf 2009 vindt ieder jaar op 3 oktober weer Wereld MSA-Dag plaats. MSA staat voor Meervoudig Systeem Atrofie, een niet te genezen hersenziekte waarbij bepaalde delen van je hersenen afsterven, zodat belangrijke lichaamsfuncties als balans houden of zelfs ademhalen niet meer gaan. Vrij vervelend voor de patiënten dus... Helaas bestaat er geen behandeling voor MSA.

Om MSA-patiënten een hart onder de riem te steken is daarom 3 oktober Wereld MSA-Dag opgericht. Op deze Dag staan we stil bij iedereen die met MSA te maken heeft en wordt er gepleit voor meer geld voor MSA-onderzoek. Meedoen met de Dag kan ook, door een rondje te gaan wandelen of een stuk te gaan fietsen. Hoe meer je beweegt hoe beter.

Deze Dag is opgericht door de MSA-AMS Association uit de Benelux en Amerika. Meer informatie over deze organisatie of over de Dag is te vinden op www.msa-ams.be. Dit jaar zijn ze ook via facebook actief.

Verwante Dagen

Dag van de Binnenlucht
2 november
We onderschatten vaak hoe ongezond het kan zijn om ons huis niet goed door te luchten. Die muffe lucht van afgesloten kamers is niet alleen niet zo lekker, maar u kunt er ook ziek en onproductief van worden.

Wereld Gezondheidsdag
7 april
Op Wereld Gezondheidsdag ligt de focus op gezondheidsproblemen die grote delen van de bevolking raken. Recentelijk zijn we zo aangevallen door de Mexicaanse Griep, nu ligt de Q-Koorts weer op de loer.

Internationale Dag tegen Diabetes
14 november
Ieder jaar op 14 november wordt stilgestaan bij mensen die aan diabetes leiden. Diabetes heet ook wel suikerziekte en is vaak de oorzaak van vele hart- en vaatziekten of blindheid.

Deze site gebruikt Cookies.