3 oktober

Wereld MSA (Meervoudig systeem atrofie) Dag

3 oktober - over 253 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Wereld MSA (Meervoudig systeem atrofie) Dag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Vanaf 2009 vindt ieder jaar op 3 oktober weer Wereld MSA-Dag plaats. MSA staat voor Meervoudig Systeem Atrofie, een niet te genezen hersenziekte waarbij bepaalde delen van je hersenen afsterven, zodat belangrijke lichaamsfuncties als balans houden of zelfs ademhalen niet meer gaan. Vrij vervelend voor de patiënten dus... Helaas bestaat er geen behandeling voor MSA.

Om MSA-patiënten een hart onder de riem te steken is daarom 3 oktober Wereld MSA-Dag opgericht. Op deze Dag staan we stil bij iedereen die met MSA te maken heeft en wordt er gepleit voor meer geld voor MSA-onderzoek. Meedoen met de Dag kan ook, door een rondje te gaan wandelen of een stuk te gaan fietsen. Hoe meer je beweegt hoe beter.

Deze Dag is opgericht door de MSA-AMS Association uit de Benelux en Amerika. Meer informatie over deze organisatie of over de Dag is te vinden op www.msa-ams.be. Dit jaar zijn ze ook via facebook actief.

Verwante Dagen

Nationale Ziekendag
9 september
Veel mensen kennen wel iemand die een ziekte onder de leden heeft. En dan geen griepje of een vervelende verkoudheid, maar iets ernstigs, vaak chronisch.

Dag van de Doktersassistente
27 februari
De Dag van de Doktersassistente is elk jaar op de 1e donderdag van maart. Dat is dit jaar netjes de eerste. Om de doktersassistente in het zonnetje te zetten.

Dag van de Houding
1 juli
Zeg eens eerlijk, zit u wel rechtop op dit moment? Een verkeerde houding kan namelijk funest zijn voor uw lichaam, waardoor u jarenlang last kunt hebben van uw rug of uw polsen.

3
oktober

3 okt

Deze site gebruikt Cookies.