15 september

Wereld Lymfeklierkankerdag

15 september - 67 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Wereld Lymfeklierkankerdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Je lymfeklieren zijn kleine organen in je lichaam die bacteriën, virussen en andere afvalstoffen uit je lichaam filteren. De zogenaamde lymfocyten in je lichaam zorgen er voor dat infecties voorkomen worden en je lichaam 'schoon' blijft. Echter, is deze vloeistof zelf niet immuun voor ziekten. Door ontsporing van de lymfocyten kan er lymfeklierkanker ontstaan.

Op 15 september is het tijd om bij dit sombere fenomeen stil te staan en aandacht te vragen voor lymfeklierkanker. Hoewel de ziekte namelijk steeds vaker voorkomt, is er nog vrij weinig bekend en zijn mensen niet bewust van bovenstaande feiten.

Dit kunt u doen door een groen lintje vandaag bij u te dragen. Dit staat symbool dat u de mensen met de ziekte een hart onder de riem steekt en aandacht geeft aan deze vorm van kanker. Op deze website kunt u er meer over lezen.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Bedplassen
24 mei
'Bedplassen is niemands schuld' is de slogan van de Internationale Dag van het Bedplassen. Die vindt ieder jaar op 24 mei plaats, en is bedoeld om meer aandacht te vragen voor het serieuze en vaak ongemakkelijke probleem.

Wereld Stomadag
4 oktober
We kunnen hier best een hoop grappen maken over stoma's. Maar dat doen we niet, want dat vinden we nogal respectloos. Leven met een stoma moet een lastige opgave zijn, en we maken het de mensen niet moeilijker dan het al is.

Dag van de Bril
8 april
Een bril is al lang niets meer om je voor te schamen. Voorbij zijn de dagen waarop ver- en bijzienden nog voor brilsmurf werden uitgescholden. Tegenwoordig zijn de oogcorrectionele hulpmiddelen een stijlicoon, iets wat je best te koop mag zetten.

15
september

15 sep

Komende Dagen
Dag van het Dak
Dag van het Dak
25 november
Deze site gebruikt Cookies.