5 mei

Wereld Atletiekdag

5 mei - 206 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 00:25

Wereld Atletiekdag

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Geef het maar toe: Ook bij u mogen er de nodige kilootjes vanaf, of niet? Geeft helemaal niets, daar hebben er in deze fastfoodmaatschappij wel meer last van hoor. Ook de jeugd van tegenwoordig wil nog eens wat te zwaar zijn, maar volgens de International Association of Athletics Federations kan dat simpel opgelost worden als we maar met z'n allen flink gaan sporten. Dat gebeurt op dit jaar op 14 en 5 mei, tijdens Wereld Atletiekdag.

De IAAF wil vooral duidelijk maken dat sporten onderdeel is van een gezonde levensstijl en dat kinderen er daarom op school mee moeten leren omgaan. Ieder jaar "ergens in mei" vindt daarom Wereld Atletiekdag plaats, die bedoeld is om scholen en sportclubs samen te laten werken om meer kinderen aan het sporten te krijgen. Wat er tijdens de Dag te doen is laat zich raden. Er zijn overal sportactiviteiten, dus informeer eens bij uw lokale atletiekvereniging wat er te doen is. Organiseren die niks? Geen excuus, dan trekt u zelf de sportschoenen maar aan om in uw eentje te hordelopen.

Informatie over de Dag staat op deze website.

Wens iemand een Fijne Wereld Atletiekdag!
Verwante Dagen

Wereld Tafeltennisdag
6 april
Er is iets hypnotiserends aan het kijken naar een klein plastic balletje dat over een tafel heen en weer wordt getikt door twee personen met batjes in hun hand.

Nationale Schoolschaakdag
23 mei
Met denksporten kun je niet vroeg genoeg beginnen. Met name het schaakspel traint de grijze massa van kinderen op een ongekende wijze. Kinderen kunnen op $datum het spel beter onder de knie krijgen, want het is dan de Nationale Schoolschaakdag.

Wereld Yogadag
21 juni
Wereld Yogadag is in het leven geroepen om de helende werking van deze mediterende 'sport' te eren. Tijdens deze Dag, iederjaar op 21 juni, leren we hoe we onze enkels in onze nek kunnen leggen en hoe we uren in de lotushouding kunnen blijven zitten.

5
mei

5 mei

Eerdere edities:
In 2016: 14 mei
In 2013: 11 mei
In 2012: 11 mei
Deze site gebruikt Cookies.