21 januari

Internationale Knuffeldag

21 januari - 246 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 11 december 00:14

Internationale Knuffeldag

Categorie:
29-heart Liefde en relatie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een knuffel is een intiem gebaar waar iedereen wel eens behoefte aan heeft, stellen de organisatoren van de Internationale Knuffeldag. Deze Dag is simpelweg bedoeld om uw naasten een goede omhelzing te geven. Daarnaast speelt ook de achterliggende emotie achter de knuffel mee. Sta eens stil bij degenen die het dichtst bij u staan en wat zij voor u betekenen, en toon die liefde door een goede knuffel.

Wereld Knuffeldag ontstond al in 1986. De Dag werd toen in het leven geroepen door een christelijke pastoor uit Michigan in de Verenigde Staten. Hoewel hij de Dag aanvankelijk als ludiek evenement begon, verspreidde de Dag zich razendsnel over de wereld. Inmiddels wordt er wereldwijd op deze Dag, ieder jaar op 21 januari, knuffels gegeven aan elkaar.

Denk vooral niet te veel na over deze Dag, en volg uw instinct. Knuffelen is prettig, zelfs Jezus deed het volgens de bijbel. Kijk ondertussen op deze website of op Wikipedia voor meer informatie over het ontstaan van de Dag.

Wilt u vaker Dagen zoals de Internationale Knuffeldag ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Internationale Knuffeldag!
Verwante Dagen

Wereld Bidag
23 september
Er is (gelukkig) veel aandacht voor homorechten en -emancipatie, maar één groep die daarbij nogal eens vergeten wordt zijn biseksuelen; mensen die op zowel mannen als vrouwen vallen.

Internationale Dag van de Vriendschap
30 juli
Op 30 juli vieren we de Internationale Dag van de Vriendschap. Zo hebben de Verenigde Naties ons voorgeschreven. We hebben nog zo'n vriendschapsdag in ons overzicht, maar dat is een uit Amerika overgewaaide versie.

Dag van je Ex
2 januari
Regelmatig wordt de redactie van FijneDagVan bevraagd over onze expertise op het gebied van Dagen Van. Journalisten willen maar wat graag weten hoe je nou eigenlijk een Dag opricht, en uiteraard zijn wij nooit te beroerd om de waakhonden van de democratie daar een handje bij te helpen.

Deze site gebruikt Cookies.