13 januari

Internationale Dag van de Amber Alert

13 januari - 130 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Amber Alert

Categorie:
124-bullhorn Communicatie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het Amber Alert is een waarschuwingssysteem waarmee politiediensten en opsporingsorganisaties om hulp kunnen vragen bij het zoeken naar vermiste of ontvoerde kinderen. Daarbij wordt een sms en app-bericht gestuurd naar zoveel mogelijk mensen, die dan mee kunnen kijken naar personen of auto's met een bepaalde signalement. Het systeem heeft al tientallen kinderen gered van mogelijk gruwelijke situaties, en bij dat succes staan we stil op 13 januari, de Internationale Dag van de Amber Alert.

Op Amber Alertdag geven deelnemende organisaties informatie over het systeem en wordt er wereldwijd geprobeerd meer mensen zich te laten aanmelden. Wereldwijd ja, want het Amber Alert is niet iets Nederlands. Het wordt in tientallen landen ingezet. Tijdens de Dag komen succesverhalen aan bod en zijn er voorlichtingscampagnes.

De datum van 13 januari is gekozen omdat dat de Dag is dat in 1996 de Texaanse Amber Hagerman werd ontvoerd. Enkele dagen later werd ze vermoord teruggevonden. Naar aanleiding van dat incident werd het Amber Alert opgericht.

Meer informatie is te vinden op de website van Amber Alert - waar u zich ook direct kunt aanmelden voor het systeem.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Amber Alert!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Telecommunicatie
17 mei
Sinds 1969 wordt de Dag van de Telecommunicatie al gevierd op 17 mei, omdat dit de oprichtingsdag is van de Internationale Telecommunicating Union (ITU), en ook de datum van de allereerste Internationaal Telegraph Convention in 1865.

Deze site gebruikt Cookies.