25 september

Dag van het Werkpaard

25 september - vandaag elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 september 16:16

Dag van het Werkpaard

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

"Een nostalgische ervaring", zo kopt de website. "Blaricum is van oorsprong een echt boerendorp en om die geschiedenis levend te houden, wordt de Dag van het Werkpaard georganiseerd." Paarden zijn er om te werken. Nobele beesten dieren die het zijn, zorgen ze al eeuwen voor het helpen bij noeste arbeid op het land, en dat vieren we vandaag de dag nog steeds. Zo vindt op 25 september de Dag van het Werkpaard plaats in Blaricum. Daar gaat de bevolking even 100 jaar terug in de tijd om allerlei activiteiten bij te wonen die met paarden te maken hebben.

Maar eigenlijk is er die namiddag in het Noord-Hollandse plaatsje veel meer te beleven. Eigenlijk zijn (werk)paarden maar een marginaal onderdeel van het uitgebreide Oud-Hollandsche programma, waar ook imkers, mandenmakers en jagers allerlei demonstraties geven. Ook kunt u demonstraties ploegen, mesten, zaaien, maaien, dorsen en hooien op ouderwetse wijze meemaken. Serieus, klinkt dat niet als de beste Dag ooit?

Als u hier warm van wordt hebben we nog het kledingadvies om u te helpen deze Dag geheel in stijl mee te maken.

Alle informatie over deze olijke Dag van het Werkpaard (maar eigenlijk van zoveel meer) vindt u op www.dagvanhetwerkpaard.nl. En als u goed zoekt, vindt u onze redactie daar ook. Want als er één Dag is die we niet willen missen is het deze wel!

Wens iemand een Fijne Dag van het Werkpaard!
Verwante Dagen

Wereld Hagedissendag
14 augustus
Hagedissen zijn nuttige dieren in veel ecosystemen, maar het zijn ook prima huisdieren waarmee je veel indruk op nietsvermoedende bezoekers kunt maken.

Internationale Dag van de Dierenarts
30 april
Iedere laatste zaterdag in april is het de Internationale Dag van de Dierenarts. Dat behoeft niet echt een uitleg wel? Volgens de organisatoren van de World Veterinary Assocation (WVA) is de dierenarts een belangrijke schakel in het welzijn van allerlei (huis)dieren.

Internationale Kattendag
8 augustus
In Nederland is er nog weinig aandacht voor deze Dag, maar internationaal is World Cat Day weldegelijk een belangrijke dag. De Internationale Dag van de Kat is een Dag waarop het schattige, poezelige, speelse, en vaak lieve huisdiertje wordt verwend.

25
september

25 sep

Eerdere edities:
In 2020: 22 september
In 2019: 22 september
In 2018: 23 september
Deze site gebruikt Cookies.