22 september

Dag van het Werkpaard

open dag22 september - 22 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 25 april 15:42

Dag van het Werkpaard

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

"Een nostalgische ervaring", zo kopt de website. Blaricum is van oorsprong een echt boerendorp en om die geschiedenis levend te houden, wordt de Dag van het Werkpaard georganiseerd.

Paarden zijn er om te werken. Nobele beesten dieren die het zijn, zorgen ze al eeuwen voor het helpen bij noeste arbeid op het land, en dat vieren we vandaag de dag nog steeds. Zo vindt op 22 september de Dag van het Werkpaard plaats in Blaricum. Daar gaat de bevolking even 100 jaar terug in de tijd om allerlei activiteiten bij te wonen die met paarden te maken hebben.

Maar eigenlijk is er die namiddag in het Noord-Hollandse plaatsje veel meer te beleven. Eigenlijk zijn (werk)paarden maar een marginaal onderdeel van het uitgebreide Oud-Hollandsche programma, waar ook imkers, mandenmakers en jagers allerlei demonstraties geven. Ook kunt u demonstraties ploegen, mesten, zaaien, maaien, dorsen en hooien op ouderwetse wijze meemaken. Serieus, klinkt dat niet als de beste Dag ooit?

Als u hier warm van wordt hebben we nog het kledingadvies om u te helpen deze Dag geheel in stijl mee te maken.

Alle informatie over deze olijke Dag van het Werkpaard (maar eigenlijk van zoveel meer) vindt u op www.dagvanhetwerkpaard.nl. En als u goed zoekt, vindt u onze redactie daar ook. Want als er één Dag is die we niet willen missen is het deze wel!

Wens iemand een Fijne Dag van het Werkpaard!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Walvishaai
30 augustus
Walvishaaien zijn magnifieke dieren. Ze combineren het beste van beide dieren: de imposante grootte van de walvis en de griezelige intensiteit van de haai.

Dag van het Texelse Schaap
18 juli
Een waardig feest, dit jaar op 18 juli op het grootste der Waddeneilanden. Daar wordt van 11 tot 17 uur de Dag van het Texelse Schaap gehouden. Wat een Texels schaap zo Texels maakt, weten we niet zeker, maar het belooft een groots festijn te worden in Den Hoorn (op Texel uiteraard).

Internationale Dag van de Otter
29 mei
Otters zijn van die dieren die het maar niet wil lukken in Nederland. We proberen constant om de populatie weer op de been te krijgen maar zonder succes.

22
september

22 sep

Eerdere edities:
In 2018: 23 september
In 2017: 24 september
In 2014: 21 september
Deze site gebruikt Cookies.