22 september

Dag van het Werkpaard

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
open dag22 september 2019 - 156 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 25 april 15:42

Dag van het Werkpaard

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

"Een nostalgische ervaring", zo kopt de website. Blaricum is van oorsprong een echt boerendorp en om die geschiedenis levend te houden, wordt de Dag van het Werkpaard georganiseerd.

Paarden zijn er om te werken. Nobele beesten dieren die het zijn, zorgen ze al eeuwen voor het helpen bij noeste arbeid op het land, en dat vieren we vandaag de dag nog steeds. Zo vindt op 22 september de Dag van het Werkpaard plaats in Blaricum. Daar gaat de bevolking even 100 jaar terug in de tijd om allerlei activiteiten bij te wonen die met paarden te maken hebben.

Maar eigenlijk is er die namiddag in het Noord-Hollandse plaatsje veel meer te beleven. Eigenlijk zijn (werk)paarden maar een marginaal onderdeel van het uitgebreide Oud-Hollandsche programma, waar ook imkers, mandenmakers en jagers allerlei demonstraties geven. Ook kunt u demonstraties ploegen, mesten, zaaien, maaien, dorsen en hooien op ouderwetse wijze meemaken. Serieus, klinkt dat niet als de beste Dag ooit?

Als u hier warm van wordt hebben we nog het kledingadvies om u te helpen deze Dag geheel in stijl mee te maken.

Alle informatie over deze olijke Dag van het Werkpaard (maar eigenlijk van zoveel meer) vindt u op www.dagvanhetwerkpaard.nl. En als u goed zoekt, vindt u onze redactie daar ook. Want als er één Dag is die we niet willen missen is het deze wel!

Wens iemand een Fijne Dag van het Werkpaard!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Giraf
21 juni
Aaah, de giraf! Schitterend dier! Het ultieme bewijs van evolutie, met zijn lange nek waarmee deze Serengeti-bewoner wél bij hoge boomblaadjes kon komen en anderen niet.

Wereld Neushoorndag
22 september
De neushoorn, dat magische dier, die uit de kluiten gewassen eenhoorn, wordt bedreigd. In de diepe jungles van Afrika worden de neushoorns afgeslacht waar we bij staan.

Internationale Dag van de Bever
7 april
Helaas hebben we in dit land maar weinig bevers. In de Biesbosch hangen er een paar rond, rond de Gelderse Poort ook, maar daar houdt de aanwezigheid van de uit de kluiten gewassen eekhoorns wel een heel eind op.

22
september

22 sep

Eerdere edities:
In 2019: 22 september
In 2018: 23 september
In 2017: 24 september
Komende Dagen
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
29 februari
Deze site gebruikt Cookies.