9 januari

Dag van het Verantwoord Medicijngebruik

9 januari - 79 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 9 januari 09:29

Dag van het Verantwoord Medicijngebruik

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Moderne medicijnen mogen onze levens dan wel oneindig beter maken, maar de organisatie achter de Dag van het Verantwoord Medicijngebruik waarschuwen ook: het zijn geen snoepjes! Dat is precies de boodschap die we op 9 januari door ons laten doordringen. Geniet, maar genees met mate.

De Dag van het Verantwoord Medicijngebruik vindt jaarlijks op 9 januari plaats. De Dag is één grote publiciteitscampagne om aandacht te vragen voor de risico's en gevaren van overdadige medicijninname. Pijnstillers zijn bijvoorbeeld voor miljoenen mensen een wereldveranderende uitkomst, maar te veel pijnstillers kunnen ook verslavend werken.

Dit jaar staat specifiek medicijngebruik in het verkeer centraal. Tijdens de Dag wordt aandacht gevraagd voor de risico's van pillenslikken achter het stuur - niet alleen voor de bestuurder, maar ook voor de rest van het verkeer.

Tijdens de Dag worden er voorlichtingswebsites opgezet rondom het onderwerp, en er komt een toolkit beschikbaar voor zorghulpverleners en -instellingen.

De Dag is in het leven geroepen door het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik. Alle informatie over de Dag is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Dag van het Verantwoord Medicijngebruik!
Verwante Dagen

Wereld Lepradag
29 januari
Iedere laatste zondag van januari staat de wereld stil bij patiënten van lepra, een medische zenuwaandoening die wordt veroorzaakt door een bacterie, en verschillende delen van het lichaam kan beïnvloeden.

Internationale Dag van de Huisarts
19 mei
De Dag van de Huisarts is opgericht in 2010 en wordt sindsdien ieder jaar gevierd op 19 mei om aandacht te vragen voor het nobele en belangrijke beroep van de huisarts.

Nationale Zeldzame-Ziektendag
28 februari
Als frequente bezoeker van deze website weet u dat er veel ziekten zijn die een eigen Dag krijgen. Veelvoorkomende ziekten als kanker, aids, hemofilie.

9
januari

9 jan

Deze site gebruikt Cookies.