9 januari

Dag van het Verantwoord Medicijngebruik

9 januari - 163 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van het Verantwoord Medicijngebruik

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Moderne medicijnen mogen onze levens dan wel oneindig beter maken, maar de organisatie achter de Dag van het Verantwoord Medicijngebruik waarschuwen ook: het zijn geen snoepjes! Dat is precies de boodschap die we op 9 januari door ons laten doordringen. Geniet, maar genees met mate.

De Dag van het Verantwoord Medicijngebruik vindt jaarlijks op 9 januari plaats. De Dag is één grote publiciteitscampagne om aandacht te vragen voor de risico's en gevaren van overdadige medicijninname. Pijnstillers zijn bijvoorbeeld voor miljoenen mensen een wereldveranderende uitkomst, maar te veel pijnstillers kunnen ook verslavend werken.

Dit jaar staat specifiek medicijngebruik in het verkeer centraal. Tijdens de Dag wordt aandacht gevraagd voor de risico's van pillenslikken achter het stuur - niet alleen voor de bestuurder, maar ook voor de rest van het verkeer.

Tijdens de Dag worden er voorlichtingswebsites opgezet rondom het onderwerp, en er komt een toolkit beschikbaar voor zorghulpverleners en -instellingen.

De Dag is in het leven geroepen door het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik. Alle informatie over de Dag is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Dag van het Verantwoord Medicijngebruik!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Vrouwencondoom
16 september
Condooms zijn inmiddels zo'n gemeengoed geworden dat er vaak reclame voor op tv komt, maar er is een vorm van het voorbehoedsmiddel waar je maar weinig over hoort: Het vrouwencondoom.

Wereld Prematurendag
17 november
Kinderen die te vroeg worden geboren, hebben veel meer zorg nodig dan anderen. Sterker nog, onder kleine kinderen is prematuurgeboren worden de nummer één doorsoorzaak, en wereldwijd gebeurt dat met zeker 15 miljoen baby's per jaar.

Internationale Dag van de Mentale Gezondheid
10 oktober
10 oktober wordt wereldwijd aangegrepen als bewustwording van mensen met mentalegezondheidsproblemen. Tijdens de Dag wordt aandacht gegeven aan dit fenomeen, en er wordt geld ingezameld voor genezing.

9
januari

9 jan

Deze site gebruikt Cookies.