9 januari

Dag van het Verantwoord Medicijngebruik

9 januari - 254 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 9 januari 09:29

Dag van het Verantwoord Medicijngebruik

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Moderne medicijnen mogen onze levens dan wel oneindig beter maken, maar de organisatie achter de Dag van het Verantwoord Medicijngebruik waarschuwen ook: het zijn geen snoepjes! Dat is precies de boodschap die we op 9 januari door ons laten doordringen. Geniet, maar genees met mate.

De Dag van het Verantwoord Medicijngebruik vindt jaarlijks op 9 januari plaats. De Dag is één grote publiciteitscampagne om aandacht te vragen voor de risico's en gevaren van overdadige medicijninname. Pijnstillers zijn bijvoorbeeld voor miljoenen mensen een wereldveranderende uitkomst, maar te veel pijnstillers kunnen ook verslavend werken.

Dit jaar staat specifiek medicijngebruik in het verkeer centraal. Tijdens de Dag wordt aandacht gevraagd voor de risico's van pillenslikken achter het stuur - niet alleen voor de bestuurder, maar ook voor de rest van het verkeer.

Tijdens de Dag worden er voorlichtingswebsites opgezet rondom het onderwerp, en er komt een toolkit beschikbaar voor zorghulpverleners en -instellingen.

De Dag is in het leven geroepen door het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik. Alle informatie over de Dag is dan ook te vinden op hun website.

Wens iemand een Fijne Dag van het Verantwoord Medicijngebruik!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Ushersyndroom
16 september
Het Usher-syndroom is een ernstige diagnose. Patiënten van deze ziekte raken namelijk (gedeeltelijk) blind én doof, en dat heeft een gigantische invloed op het leven van zowel de patiënt als zijn of haar naaste omgeving.

Wereld Hemofiliedag
17 april
Hemofilie is een ziekte waarbij het lichaam faalt om bloed te laten stollen als er een wond ontstaat. Dit is een vervelende ziekte waarbij ziekenhuisopname af en toe onvermijdelijk is, soms zelfs al bij de kleinste wondjes.

Wereld Malariadag
25 april
Malaria is een tropische infectieziekte die wordt overgebracht door muggen. Per jaar worden zo'n 300 tot 500 miljoen mensen ziek door de infectie, en sterven er zo'n 1 tot 3 miljoen mensen aan, grotendeels jonge kinderen.

9
januari

9 jan

Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.