12 juli

Dag van het Texelse Schaap

12 juli - 6 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 7 juli 18:02

Dag van het Texelse Schaap

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Een waardig feest, dit jaar op 12 juli op het grootste der Waddeneilanden. Daar wordt van 11 tot 17 uur de Dag van het Texelse Schaap gehouden. Wat een Texels schaap zo Texels maakt, weten we niet zeker, maar het belooft een groots festijn te worden in Den Hoorn (op Texel uiteraard). Het programma voorspelt onder andere (Texels) schaapscheren, u kunt leren (Texelse) schapenmelk te maken, een rondleiding door het (Texelse) schapenland, en kinderen kunnen gratis een (Texelse) schapenbutton maken.

De Dag vindt plaats naast de kerk in Den Hoorn. U kunt kijken op deze website voor het volledige programma.

Verwante Dagen

Dag van de Dwerg
7 maart
Laten we eerst voorop stellen dat dit geen Dag is voor dwergen als in "lilliputters", maar voor dwergkonijnen. Voor sommigen wellicht een anti-climax, voor de minder groten onder ons dan weer een opluchting.

Wereld Hagedissendag
14 augustus
Elk jaar is het op 14 augustus de Internationale Dag van de Hagedis. Sinds wanneer de Dag voor deze exotische dieren wordt gehouden is onduidelijk. Iedereen mag echter aan de Dag meedoen, van Natuurbeschermer tot huisdierwinkel.

Dag van het Schaap
11 juni
De Dag van het Schaap is een groots evenement dat draait om alles wat met schapen te maken heeft. Schapenscheren, fokken, hoeden... Het is allemaal te doen in Ermelo, waar alle schapenfans bij elkaar komen om keuringen mee te maken en natuurlijk wedstrijden te bekijken.

Deze site gebruikt Cookies.