1 juli

Dag van de Huis-aan-Huiskrant

partner1 juli - over 35 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 mei 11:37

Dag van de Huis-aan-Huiskrant

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Partner:
Ja (lees meer)

[PARTNER*] De huis-aan-huiskrant is één van de laatste bastions van vrije meningsuiting in uw nabije omgeving. De lokale journalist kent het dorp, de stad, de wijk en de straat op zijn duimpje, hij weet wie er toe doet, kent de onderliggende drama's, en dat is iets dat we moeten koesteren. Helaas staat de huis-aan-huiskrant onder druk, en daar staan we dit jaar eens goed bij stil, op de Dag van de Huis-aan-Huiskrant, gevolgd door de Week van de Huis-aan-Huiskrant.

Waar veel mensen de HaH nog zien als een veredeld reclameblaadje is de maatschappelijke functie van het drukwerk niet te miskennen. Het wordt gebruikt om relevant nieuws vlak bij u te brengen, en dat is vaak belangrijker dan grote nationale of internationale verhalen. Wie verslaat bijvoorbeeld de lokale raadsvergaderingen, en wie houdt u op de hoogte van wat de politie allemaal doet?

Zwaar weer
Toch heeft de huis-aan-huiskrant het lastig. Het imago van onbelangrijk nieuws kleeft er nog te vaak en vast, maar belangrijker is de penibele financiële situatie waar de kranten steeds vaker mee te maken hebben. Advertentie-inkomsten dalen, en steeds meer mensen nemen een Nee/Nee-sticker op hun brievenbus. Bovendien wil niemand betalen voor nieuws, en dat zorgt ervoor dat de huis-aan-huiskrant in zwaar weer verkeert.

Een ander probleem is dat de huis-aan-huis-krant steeds vaker wordt ondergebracht bij een grotere uitgever. Dat maakt de krant misschien wel rendabeler, maar vaak gaat dat ten koste van de inhoud.

Komkommertijd
De Dag van de Huis-aan-Huiskrant valt op 1 juli. Een rustige datum, maar dat is bewust, zegt Bas van Turnhout van de MooiRooi Krant. "Dan begint de komkommertijd, traditioneel een lastige tijd voor media." 1 juli is gelijk de start van de Week van de Huis-aan-Huiskrant. Die loopt 7 dagen, t/m 7 juli. Tijdens de Week zijn er diverse activiteiten te volgen.

Meedoen
U kunt zelf meedoen door de lokale krant eens extra goed door te lezen, of door de redactie op te zoeken en hen te complimenteren met hun harde werk. Heeft u zelf nieuws voor hen, laat het uw eigen HaH-krant vooral ook weten!

Al die informatie is overigens ook te lezen op de website. Wilt u in uw beurt ook een activiteit organiseren? Meld dat dan bij redactie van de MooiRooi Krant via www.DeMooiKrant.nl of via de telefoon, op +31 (0)413 47 93 22.

* Deze Dag is opgericht via het partnerprogramma van FijneDagVan. Klik hier om te lezen wat dit betekent.

Verwante Dagen

Dag Van De Architectuur(1)
23 juni
Tijdens de Dag Van De Architectuur, op 26 en 27 juni (daarmee is het meer het Weekend Van De Architectuur), gaan in ruim 50 gemeenten allerlei gebouwen open die normaal nooit open zijn voor publiek.

Internationale Dag ter Bestrijding van Extreme Armoede
17 oktober
Deze Dag is in het leven geroepen om wereldwijd een vuist te maken tegen armoede. In 1987 is de Dag opgericht en erkend door de Verenigde Naties. Tijdens de bijeenkomsten die er op de Dag worden georganiseerd, komen duizenden mensen samen tijdens protestmarsen en demonstraties.

Dag van de Werkplek
25 januari
De tijd van de cubicle is voorbij. Anno 2017 wordt er steeds meer aandacht gegeven aan de indeling van de kantoortuin, en hoe werknemers optimaal kunnen werken.

Deze site gebruikt Cookies.