25 mei

Dag van de Handdoek

25 mei - over 122 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Handdoek

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Met een handdoek ben je veilig, professeerde de science-fictionschrijver Douglas Adams ooit. De schrijver van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy beschreef in zijn populaire boekenreeks de avonturen van aardman Arthur Dent en zijn buitenaardse kompaan Ford Prefect.

Die laatste had ten alle tijden een handdoek bij, want met een stuk badstof laat je zien dat je een goed voorbereide, ervaren ruimtereiziger bent. Je kunt het immers gebruiken om jezelf warm te houden of om mee te liften met passerende ruimteschepen. In de praktijk zullen maar weinig echte fans constant een handdoek met zich meedragen, maar het grapje werd wel een culthit onder fans. Zo erg zelfs, dat besloten werd om 25 mei uit te roepen tot de Dag van de Handdoek, of 'Towel Day', als eerbetoon aan één van de beste schrijvers aller tijden.

25 mei is de datum dat Douglas Adams in 2001 overleed. Sinds dat jaar wordt het overlijden van de schrijver jaarlijks op deze dag gevierd. Fans van Adams' boeken doen dat door die Dag hun eigen handdoek overal mee naar toe te nemen, en nog eens die briljante boekenreeks van A tot Z door te nemen. Want dat kun je niet vaak genoeg doen.

Als u de hele passage over de handdoeken nog eens rustig wil lezen zonder de 6-delige boxset te hoeven kopen, kan dat hier. Over de Dag van de Handdoek (Towel Day) kijkt u op Towelday.org.

Verwante Dagen

Dag Van De Literaire Instelling (2001)
5 oktober
In 2001 vond de Dag Van De Literaire Instelling plaats in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Op deze Dag was het mogelijk voor allerhande literaire instellingen om zichzelf te presenteren.

Dag van de Blaasmuziek
2 juli
De Dag van de Blaasmuziek is een lokaal evenement dat dit jaar voor de negende keer wordt gehouden. Ditmaal in Wijk bij Duurstede op de binnenplaats van Kasteel Duurstede.

Dag van het Romeinse Aardewerk
8 juni
Waar anders dan in Nijmegen zou de Dag van het Romeinse Aardewerk moeten plaatsvinden? Het imperialistische volk streek hier al vroeg neer, en ruim 2 millennia later vinden we nog steeds regelmatig schatten in de grond die de oude Romeinen achterlieten.

25
mei

25 mei

Deze site gebruikt Cookies.