15 januari

Dag van de Elfstedentocht

15 januari - 174 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 14 januari 21:46

Dag van de Elfstedentocht

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Met een beetje pech gaan we nooit meer een Elfstedentocht meemaken. Jammer, maar ook de oerhollandse Tocht der Tochten is door de klimaatcrisis gemaakt. Op 15 januari proberen we oude tijden te laten herleven. Dan is het de 111e verjaardag van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden, en dus de Dag van de Elfstedentocht.

De Dag van de Elfstedentocht vindt niet plaats op het ijs (want dat bestaat niet meer), maar in musea, en in mindere mate in de harten van het Friese volk. Tijdens deze Dag wordt er stilgestaan bij de hoogtepunten van dit prachtige evenement, er worden lezingen gehouden en presentaties en exposities opgezet, dat soort dingen. Ook op tv wordt er aandacht aan besteed (check DWDD bijvoorbeeld). Evenementen vinden onder andere plaats in het Fries Scheepvaart Museum en bij het Fries Film Archief.

Een officiële website is er niet echt, maar kijk bijvoorbeeld eens op sportgeschiedenis.nl voor meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Elfstedentocht!
Verwante Dagen

Wereld Yogadag
21 juni
Wereld Yogadag is in het leven geroepen om de helende werking van deze mediterende 'sport' te eren. Tijdens deze Dag, iederjaar op 21 juni, leren we hoe we onze enkels in onze nek kunnen leggen en hoe we uren in de lotushouding kunnen blijven zitten.

Wereld Tafeltennisdag
6 april
Er is iets hypnotiserends aan het kijken naar een klein plastic balletje dat over een tafel heen en weer wordt getikt door twee personen met batjes in hun hand.

Wereld Tai-chi-dag
25 april
Op de laatste zaterdag van april is het World Tai Chi & Qigong Day. WTCD wordt in meer dan 80 landen gevierd en wordt geproclameerd van Amerika, tot Italië en China.

15
januari

15 jan

Deze site gebruikt Cookies.