15 januari

Dag van de Elfstedentocht

15 januari - 9 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Dag van de Elfstedentocht

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Met een beetje pech gaan we nooit meer een Elfstedentocht meemaken. Jammer, maar ook de oerhollandse Tocht der Tochten is door de klimaatcrisis geraakt. Op 15 januari proberen we oude tijden te laten herleven. Dat begon in 2020, want toen was het de 111e verjaardag van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden, en dus de Dag van de Elfstedentocht.

De Dag van de Elfstedentocht vindt niet plaats op het ijs (want dat bestaat niet meer), en in tegenstelling tot vorig jaar ook niet fysiek in musea en bibliotheken. We zitten immers niet alleen in een klimaatcrisis maar ook in een globale gezondheidscrisis dus moet de Dag dit jaar online. Maar natuurlijk vindt de Dag voornamelijk plaats in de harten van het Friese volk. It giet o(a)nline!

Een officiële website is er niet echt, maar kijk bijvoorbeeld eens op sportgeschiedenis.nl voor meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Elfstedentocht!
Verwante Dagen

Wereld Yogadag
21 juni
Wereld Yogadag is in het leven geroepen om de helende werking van deze mediterende 'sport' te eren. Tijdens deze Dag, iederjaar op 21 juni, leren we hoe we onze enkels in onze nek kunnen leggen en hoe we uren in de lotushouding kunnen blijven zitten.

Wereld Tai Chi-Dag
30 april
Op de laatste zaterdag van april is het World Tai Chi & Qigong Day. WTCD wordt in meer dan 80 landen gevierd en wordt geproclameerd van Amerika, tot Italië en China.

Wereld Tafeltennisdag
6 april
Er is iets hypnotiserends aan het kijken naar een klein plastic balletje dat over een tafel heen en weer wordt getikt door twee personen met batjes in hun hand.

15
januari

15 jan

Komende Dagen
Wereld Douanedag
Wereld Douanedag
26 januari
Deze site gebruikt Cookies.