15 januari

Dag van de Elfstedentocht

15 januari - 187 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 15 december 18:58

Dag van de Elfstedentocht

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Met een beetje pech gaan we nooit meer een Elfstedentocht meemaken. Jammer, maar ook de oerhollandse Tocht der Tochten is door de klimaatcrisis geraakt. Op 15 januari proberen we oude tijden te laten herleven. Dat begon in 2020, want toen was het de 111e verjaardag van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden, en dus de Dag van de Elfstedentocht.

De Dag van de Elfstedentocht vindt niet plaats op het ijs (want dat bestaat niet meer), maar in het Fries Scheepvaart Museum in Sneek. Maar natuurlijk vindt de Dag voornamelijk plaats in de harten van het Friese volk. Hopelijk giet it dit jaar weer oan!

Een officiële website is er niet echt, maar kijk bijvoorbeeld eens op deze website voor meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Elfstedentocht!
Verwante Dagen

Wereld Tafeltennisdag
23 april
Er is iets hypnotiserends aan het kijken naar een klein plastic balletje dat over een tafel heen en weer wordt getikt door twee personen met batjes in hun hand.

Nationale Schoolschaakdag
23 mei
Met denksporten kun je niet vroeg genoeg beginnen. Met name het schaakspel traint de grijze massa van kinderen op een ongekende wijze. Kinderen kunnen op $datum het spel beter onder de knie krijgen, want het is dan de Nationale Schoolschaakdag.

Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede
6 april
De Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede is bedoeld om te gaan sporten, om te laten zien hoe belangrijk sport kan zijn voor verbroedering en vrede op de wereld.

15
januari

15 jan

Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.