6 oktober

Dag van de Actuaris

6 oktober - 52 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 7 juli 09:50


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Een actuaris is iemand die zich binnen een bedrijf of bijvoorbeeld een verzekeraar bezighoudt met het berekenen van risico's. Wat kost een polis, hoeveel risico levert op, wat verdient een bedrijf aan de rente en is het daarom waard om iets wel of niet te vergoeden of te verzekeren? Iemand moet de ingewikkelde Excel-sheets ontwerpen waarin die berekeningen staan. De beroepsgroep van actuarissen (actuari?) organiseert op 6 oktober een eigen congresdag voor hun beroepsgroep.

Tijdens de Dag van de Actuaris komen deze mensen bij elkaar, met name om te leren over hun vak. Er zijn workshops en lezingen over ontwikkelingen in het werkveld, met spannende titels als 'Hoe Data Science de grenzen van het Actuariaat verlegt'. Die wordt gegeven door niemand minder dan de Actuaris Van Het Jaar, waarvan er aan het eind van de Dag een nieuwe wordt gekroond. Ook is er een prijs voor het Actuarieel Talent. De Dag wordt georganiseerd door verschillende verzekeraars en grote financiële toko's, waaronder PWC, Nationale Nederlanden en Achmea.

Als het het ons vraagt is dat de toegangsprijs van 395 euro meer dan waard - een actuaris zou het risico van die berekening waarschijnlijk precies hetzelfde inschatten. Alle informatie, zoals het programma, vindt u op actuaris.nl, een website met informatie over het vak.

Wens iemand een Fijne Dag van de Actuaris!
Verwante Dagen

Dag van de Designbescherming
24 november
De Dag van de Designbescherming is volgens de organisator 'voor iedere bedrijfsjurist, advocaat, gemachtigde of adviseur die te maken heeft met de bescherming van productvormgeving.

Dag van de Pakketbezorger
9 maart
Niemand is op dit moment essentiëler dan de pakketbezorger. Vergeet IC-artsen, vergeet verpleegkundigen, vergeet de leraren, het zijn die onderbetaalde zzp'ers die met gierende banden door 30-kilometerzones scheuren om ons dat ene nieuwe truitje van de H&M te bezorgen die de echte helden zijn van de coronacrisis.

Dag van de Modern Werkende
11 mei
Vroeger kon je gewoon op je achtiende met een hogeschooldiploma een bedrijf binnenlopen, om een baan vragen, en 45 jaar later met een gouden horloge in je ene hand en je riante pensioen in de andere lekker van je schemerjaren genieten.

Deze site gebruikt Cookies.