Week van de Scheidsrechter


25 september tot 4 oktober
Nationaal Aangepast op 19 maart 20:22

De scheids, smerige ***** dat het is! Heeft ‘ie stront in z’n ogen of zo? Jezus, wat een ******-l*l! Partijdig, dat is ‘ie! Net als die vervloekte grensrechters. Leer eens wat echt voetbal is.

In Nederland hebben we zo’n 16 miljoen scheidsrechters. En die zijn allemaal beter dan die rotzak die ons onze grote finale heeft ontnomen. Of die van Engeland. Niet cool.

Ze hebben vaak niet zo’n beste reputatie, die onpartijdig ogende mannetjes die 90 minuten van hot naar her rennen en met kaarten strooien alsof het pepernoten zijn. Maar toch verdienen ze dat eigenlijk wel. En dat weet u, als sportieve balsporter, toch ook wel? Eigenlijk zijn ze onmisbaar. Want zonder scheidsrechter ontstaat er chaos. En anarchie. Moeten niet willen met z’n allen. Daarom organiseert Scheids!, een kwartaalblad voor alle arbiters van Nederland, van 7 tot 16 september de Week van de Scheidsrechter. Deze Week is bedoeld om de fluitenier het respect te geven dat hij (of zij!) eigenlijk verdient. Dat kan op allerlei manieren, maar de meest effectieve is nog wel om gewoon voor of na de wedstrijd de scheids een hand te geven en te zeggen: ‘Goed gedaan.’

De Week van de Scheidsrechter is uiteraard niet alleen bedoeld voor de balletje-trappers onder ons, maar voor scheidsrechters in alle takken van sport, van volleybal tot de regionale kampioenschappen van damvereniging ‘De Hoeksteen’.

Alle informatie is te vinden op de website van Scheids!. Ook heeft de Week van de Scheidsrechter een Facebook-pagina.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.