10 december

Internationale Dag van de Rechten van de Mens

10 december - 70 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 00:00

Internationale Dag van de Rechten van de Mens

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Verenigde Naties zijn opgericht met hun doel om mensenrechten wereldwijd te promoten of humanitaire omstandigheden wereldwijd te verbeteren. En daar hoort uiteraard een Dag bij! Naast de Internationale Dag van de Verenigde Naties in december is er dus ook de Internationale Dag van de Mensenrechten, waarin we wereldwijd stilstaan bij alle rechten die de Verenigde Naties voor mensen hebben ingesteld, volgens internationale wetgeving.

Je kunt hierbij denken aan het recht op schoon drinkwater, of in Europa zelfs het recht op internet. Maar ook bijvoorbeeld de Conventie van Genève, waarin mensenrechten van krijgsgevangenen in staan. Helaas ontbreken sommige van deze rechten nog in (grote) delen van de wereld. Daarom is er de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, waarin er wereldwijd campagne wordt gevoerd voor betere mensenrechten. Ook wikipedia heeft info.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Verdraagzaamheid
16 november
We leven in moeilijke tijden. Tijden waarin we elkaar niet altijd even goed waarderen. Best begrijpelijk. We leven in een klein land met veel inwoners.

Internationale Slaven(ruil)herdenkingsdag
25 maart
Mensen die slachtoffer zijn van de slavenhandel moeten herdacht worden, zo redeneerde de Verenigde Naties. Elk jaar op 25 maart wordt dit dan ook gedaan.

Dag van de Dialoog
7 november
Vandaag begint de Dag van de Dialoog, een groot nationaal project om Nederland weer eens aan het praten te krijgen. Want we zijn bang en onzeker, over terrorisme, ebola, Zwarte Piet.

10
december

10 dec

Deze site gebruikt Cookies.