10 december

Internationale Dag van de Rechten van de Mens

10 december - 346 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 00:00

Internationale Dag van de Rechten van de Mens

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Verenigde Naties zijn opgericht met hun doel om mensenrechten wereldwijd te promoten of humanitaire omstandigheden wereldwijd te verbeteren. En daar hoort uiteraard een Dag bij! Naast de Internationale Dag van de Verenigde Naties in december is er dus ook de Internationale Dag van de Mensenrechten, waarin we wereldwijd stilstaan bij alle rechten die de Verenigde Naties voor mensen hebben ingesteld, volgens internationale wetgeving.

Je kunt hierbij denken aan het recht op schoon drinkwater, of in Europa zelfs het recht op internet. Maar ook bijvoorbeeld de Conventie van Genève, waarin mensenrechten van krijgsgevangenen in staan. Helaas ontbreken sommige van deze rechten nog in (grote) delen van de wereld. Daarom is er de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, waarin er wereldwijd campagne wordt gevoerd voor betere mensenrechten. Ook wikipedia heeft info.

Verwante Dagen

Europese Dag van de Buren
1 juni
De samenleving vereenzaamt. Hoe vaak horen we niet dat er iemand al weken dood in zijn huis heeft gelegen, en wat weten we nu effectief van onze eigen buren?

Dag van de Filantropie
24 april
Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam zit een werkgroep Filantropische Studies. Is ook belangrijk, dat we zulke studies hebben. Die werkgroep Filantropische Studies heeft zelfs een Dag van de Filantropie in het leven geroepen.

Nationale Offline-dag
12 april
We waren eigenlijk van plan hier op te schrijven waar deze Dag over gaat en wie het georganiseerd had. Maar dat kon niet, want we hadden geen internet.

10
december

10 dec

Komende Dagen
Dag van het Dak
Dag van het Dak
25 november
Deze site gebruikt Cookies.