Week van de Veiligheid


10 oktober tot 16 oktober
119-piggy-bank Economie | Nationaal Aangepast op 22 oktober 21:28

Vroeger, toen kochten we onze boodschappen nog met ruilhandel. Kreeg je een kilo biefstuk voor een doos eieren. Of een warme trui voor een palet bakstenen. Of een iPad voor een Samsung Galaxy Tab 10.1. Toen waren de tijden nog simpel. Moet u nu eens proberen, om met een dozijn eieren een krat bier te kopen bij de C1000 om de hoek. Nee, tegenwoordig moeten we allemaal betalen met een pasje. Contant geld mag ook nog wel, maar sinds Het Nieuwe Pinnen is dat natuurlijk zwaar overbodig. Sterker nog, winkeliers willen dat rotgeld van u helemaal niet! Ze vinden het maar irritant, en tegenwoordig kost pinnen de winkelier minder. Ook is er natuurlijk een groot risico dat winkeliers beroofd worden, en dat moeten we natuurlijk niet willen. Met z’n allen.


Vroeger hadden we daarvoor nog de Week van het Pinnen, die consumenten moest wijzen op het feit dat je altijd en overal met een pasje kon betalen, en winkeliers dat steeds meer consumenten dat ook echt willen. Nu bestaat de Week van het Pinnen niet meer. De Week is volledig geintegreerd in de Week van de Veiligheid. Die Week volledig in het teken van veiligheid voor winkeliers en ondernemers, en over hoe zij hun zaak het best kunnen verdedigen. Althans, daar schijnt de website het vooral over te hebben. Maar in feite gaat de week vooral over veiligheid in de samenleving in het algemeen, en wat wij allemaal kunnen doen om daar ons steentje aan bij te dragen.

De Week van de Veiligheid vindt ieder jaar in week 41 plaats - in 2011 dus van 10 tot 16 oktober, en is een initiatief van allerlei koepelorganisaties binnen de detailhandel. Een overzicht met alle activiteiten vindt u op deze website, of kijk voor meer informatie op www.WeekVanDeVeiligheid.nl.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.