Pijltje
Gebruikersnaam: Sluiten
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten
Registreren

Over Fijnedagvan.nlEindelijk een overzicht!

Fijnedagvan @ Natuurwerkdag 2012
Afbeelding: Fijnedagvan @ Natuurwerkdag 2012.
FijneDagVan.nl is in 2007 opgericht uit verwondering voor het gigantische aantal Dagen Van, en met de wens om iedere dag wel iets te vieren te hebben. Dat is tot nu toe nog niet gelukt - maar we komen erg dicht bij dat doel. Op dit moment staan er zo'n 480 Dagen Van op onze site, 50 Weken Van, en een handjevol Maanden Van en Jaren Van. Bovendien zoeken we nog dagelijks naar nieuwe Dagen Van om toe te voegen aan ons overzicht, dat we constant blijven updaten om het zo actueel mogelijk te houden.

Wie zijn wij?

Gewoon 3 vrienden die gefascineerd raakten door het fenomeen "Dagen Van". We zijn niet ondergebracht bij een uitgeverij en zijn compleet onafhankelijk. Eigenlijk is FijneDagVan een inmiddels semi-professioneel hobby-project.

Verdienmodel

FijneDagVan is in de eerste plaats gemaakt om iedereen zo veel mogelijk te informeren over het fenomeen Dagen Van. Daarom is alle informatie op onze site gratis toegankelijk.

Wij verdienen ons geld met advertenties. Die proberen we zo klein en onopvallend te houden - ook wij hebben een broertje dood aan grote schreeuwerige banners.

Onze advertenties komen van Google, en dus worden we niet alleen betaald per klik, maar ook voor het aantal totale bezoekers dat de advertentie ziet. Dat betekent dat adblockers ons verdienmodel kapotmaken. Gebruikt u een adblocker, dan willen we u vriendelijk vragen daarop een uitzondering te maken voor deze site.

Het geld dat wij verdienen pompen wij direct terug in de site. Zo betalen we er de hostingkosten van, de kosten voor het maken van een app (ja, we zijn er mee bezig!), de koffie op de flexwerkplekken, en de redactie-assistenten. Ook bezoeken we af en toe eens een Dag Van. Omdat we wel willen weten waar we nou eigenlijk over schrijven.

Adverteren

FijneDagVan bereikt maandelijks enkele duizenden bezoekers met veel verschillende interesses. Daar kunt u voor een minimaal bedrag al advertenties aan tonen - serieus, dat is goedkoop. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Overnemen van informatie

In principe is alle informatie die wij schrijven voor iedereen toegankelijk, en dat willen we graag zo houden. Mocht u echter informatie willen overnemen op uw eigen site, dan zouden we wel graag willen dat u daar eerst contact met ons over opneemt. Meestal zijn we heel relaxed en mag dat met bronverwijzing meteen. Maar bel even voor de zekerheid.

Dat geldt ook voor ons overzicht - we hebben er jaren en jaren (letterlijk) aan gewerkt om dat te perfectioneren, en het doet ons pijn als dat door anderen commercieel wordt gebruikt.

Privacy

Om te meten wie jullie (bezoekers) zijn, waar jullie vandaan komen en waar jullie op klikken (en om te kicken op de stijgende bezoekcijfers) gebruiken wij Google Analytics. Die gegevens zijn anoniem. Wilt u daar niet in opgenomen worden, dan kunt u het beste uw computer weggooien want Google Analytics draait op praktisch iedere website. Een andere oplossing is het gebruik van een browser-add-on als Ghostery.
^^