Maand van de Gebitsverzorging


De hele maand februari
Aangepast op 1 januari 00:00

Honden kunnen dan wel flink hard bijten, maar hun gebitten hebben het niet altijd even gemakkelijk. Honden én katten hebben namelijk vaker last van gebitsproblemen dan je zou denken, maar het is soms lastig dat te herkennen en er iets aan te doen. Om daar meer aandacht voor te vragen en meer over te leren is februari uitgeroepen tot Maand van de Gebitsverzorging.


De Maand van de Gebitsverzorging vindt al een paar plaats in februari, en hoewel het initiatief erg nobel is zit er niet louter altruïsme achter deze Maand. Die is namelijk opgericht door Pedigree en Whiskas, twee grote dierenvoedselboeren die niet geheel pleiten zelf de beste dierenverzorging aan te bieden. Want uiteraard zijn Pedigree-botten en Whiskas-prutjes de juiste manier om goed voor het gebit van je trouwe viervoeter te zorgen.

In de Maand van de Gebitsverzorging kunt u leren hoe u het gebit van uw huisdier beter kunt beschermen. Een groot deel van dat advies gaat over het kiezen van het juiste voedsel (en raad eens wat daar de beste merken voor zijn...?), maar er zijn ook een groot aantal dierenwinkels en -artsen die deze maand kortingen of inloopspreekuren geven. U leert ook hoe u zelf de tanden van uw hond kunt poetsen, en hoe u online een gebitscheck kunt doen.

De meeste van die informatie is te vinden op www.MaandVanDeGebitsverzorging.nl.
Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.