Internationaal Jaar van de Verpleeg- en Verloskundige


2020
Aangepast op 29 december 17:39

Verpleegkundigen zijn in vrijwel de hele wereld een onmisbaar beroep. Waar dokters vaak centraal staan zijn zij de handen aan het bed, de ruggengraat van de gezondheidszorg, dé mannen en vrouwen die zorgen dat patiënten voor en na hun operaties beter worden, dat zij revalideren, zij zijn degene die de pleisters plakken en de hand- en spandiensten verrichten. In 2020 staan zij centraal. Dan is het namelijk het Internationale Jaar van de Verpleegkundige.


Naast de verpleegkundige staat dit Jaar overigens ook de verloskundige centraal, ook zo'n belangrijke taak voor iedere bevallende vrouw. Samen worden er het hele jaar door activiteiten gehouden waarin deze twee beroepsgroepen in het zonnetje staan. Ook is er veel media-aandacht, en maken kunstenaars werken om verplegers te eren.

Deze Dag is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie, in samenwerking met de Internationale Confederatie van Verloskundigen, de Internationale Counsel van Verpleegkundigen, Nurses Now en de Verenigde Naties. Het doel van het Jaar is om aandacht te vragen voor het doel dat de WHO zich heeft gesteld, waarbij er in 2030 9 miljoen verpleegkundigen op de wereld moeten zijn.

Meer informatie is te vinden op de website vand e WHO.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.