Europees Jaar van de Jeugd


2022
Aangepast op 1 januari 16:01

Covid was voor iedereen klote, maar vooral de jeugd had het zwaar. Verveling tijdens de lockdowns was nog het minste van hun problemen; een stop in hun mentale en geestelijke ontwikkeling, keiharde achterstanden in het onderwijs... Nee, 2021 was niet het jaar van de jongeren. Dat vond de Europese Unie ook. Die heeft 2022 uitgeroepen tot het Jaar van de Jeugd.


Het Europees Jaar van de Jeugd heeft twee hoofddoelen. Aan de ene kant is het jaar een eerbetoon aan jongeren, een soort bedankje voor hun geduld en vooral erkenning van hun doorzettingsvermogen binnen het zware coronajaar. Maar het Jaar wordt ook een stuk praktischer. 2022 wordt aangegrepen om leerachterstanden weg te werken en andere tegenslagen voor jongeren op te lossen.

Dat gebeurt met allerlei politieke campagnes. Zo wordt er een richtlijn aangenomen die zorgt dat de belangen van jongeren zwaarder gaan wegen bij politieke beslissingen, en er komen nationale coördinatoren die activiteiten en beleid op landelijk niveau moeten regelen.

Over de inhoud van al die plannen kunt u lezen op de website van de EU.Meer informatie


Deze site gebruikt Cookies.