19 maart

Werelddag voor Maatschappelijk Werk

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht19 maart 2019 - 337 dagen geleden elke 3e dinsdag van maart
In 2021 op 16 maart
Aangepast op 6 mei 13:20

Werelddag voor Maatschappelijk Werk

Categorie:
37-suitcase Carriere

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

World Social Work Day is op 19 maart. Het is de belangrijkste dag in het jaar waarop maatschappelijk werkers wereldwijd samenkomen om de prestaties van het beroep te vieren en de themaboodschap over te brengen naar hun gemeenschappen, werkplekken en hun regeringen om het bewustzijn van de bijdragen aan het sociale werk en de behoefte aan verdere actie te vergroten. De Dag is iedere derde dinsdag van maart.

De Internationale Federatie van Maatschappelijk Werkers (IFSW) organiseert de Dag jaarlijks. Het is een wereldwijde organisatie die streeft naar sociale rechtvaardigheid, mensenrechten en sociale ontwikkeling door het bevorderen van sociaal werk, modellen voor beste praktijken en het faciliteren van internationale samenwerking.

Wens iemand een Fijne Werelddag voor Maatschappelijk Werk!
Verwante Dagen

Dag van de Triagist
24 september
Triagisten zijn werkers die het niet makkelijk hebben. Immer ondergewaardeerd, altijd in de schaduw, maar essentieel en potentieel levensreddend. Een 'triagist' is iemand die bepaalt hoe belangrijk een telefoontje is wanneer je 's nachts of in het weekend naar een huisarts of andere hulpdienst belt.

Dag van de Betaalde Liefde
15 februari
Als 14 februari de Dag van de Liefde is, dan is de Dag erna die van de Betaalde Liefde. Waar die Dag over gaat, laat zich raden. Valentijnsdag is een leuk haakje voor de beroepsgroep van professionele sekswerkers om hun carrière eens in een beter daglicht te zetten, want er hangt nog steeds een negatief stigma rondom prostitutie.

Nationale Collegadag
1 mei
Leuk hoor, zo’n Dag van de Arbeid. Op 1 mei een beetje ‘de arbeid’ vieren. Maar het gaat toch om de mensen! De collega’s met wie je elke dag samenwerkt.

19
maart

19 mrt

Eerdere edities:
In 2019: 19 maart
Deze site gebruikt Cookies.