8 november

Wereld Ventilatiedag

8 november - 19 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 22:19

Wereld Ventilatiedag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Als we een ding van de hele corona-ellende hebben geleerd, is het wel het belang van goede ventilatie. Regelmatig de ruimte luchten is gezond en laat die nare virusdeeltjes snel verdwijnen. Bovendien is ventileren goed voor het milieu; een geventileerde ruimte warmt sneller op en dat kost minder gas. Win-win! Op 8 november is het Wereld Ventilatiedag, precies bedoeld om aandacht te vragen voor de voordelen van ventilatie.

De Dag van de Ventilatie, in het Engels ook wel World Ventil8 Day genoemd, is opgeroept door een groep wetenschappers die zich hard maken voor het belang van ventilatie. Ze doen dat al sinds de coronacrisis, toen ventilatie in veel landen (maar niet echt in Nederland) een belangrijk onderdeel van de virusbestrijding bleek te zijn.

Tijdens de Dag kunt u wereldwijd op verschillende plekken, waaronder online, informatie krijgen over het belang van goede ventilatie. Ook kunt u bij professionals tips krijgen over de optimale manier om uw huis te ventileren, al dan niet via technologie. Er zijn bijvoorbeeld webinars of samenkomsten waarop experts vertellen over de optimale manier om de ramen en deuren tegen over elkaar open te zetten.

Meer informatie over de Dag, inclusief de evenementen die u kunt vieren en wie de Dag hebben opgericht, vindt u op www.worldventil8day.com.

Wens iemand een Fijne Wereld Ventilatiedag!
Verwante Dagen

Wereld Obesitasdag
4 maart
De meeste mensen klagen wel eens dat ze wat kilo's zouden willen verliezen. Maar obesitas gaat over veel meer dan alleen iets te zwaar zijn; het is een serieus gezondheidsprobleem dat heel veel andere problemen erger maakt.

Wereld Autismedag
2 april
Wereld Autismedag is in 2007 door een resolutie van de Verenigde Naties aangenomen als officiële VN-Dag. Op deze Dag zullen lidstaten van de Verenigde Naties aandacht besteden aan autisme, een hersenstoornis die tientallen miljoenen patiënten wereldwijd treft.

Internationale Dag van de Nier
10 maart
Niet geheel verrassend wordt op de Internationale Dag van de Nier (World Kidney Day) aandacht besteed aan het belang van onze nieren, maar ook het tegengaan van het stijgende aantal nierziekten en aanverwante gezondheidsproblemen wereldwijd.

Deze site gebruikt Cookies.