21 november

Wereld Alvleesklierkankerdag

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
21 november 2019 - 197 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 4 december 17:47


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Zeg eens eerlijk: weet u precies wat een alvleesklier doet? Wij moesten het opzoeken - iets met alcohol verwerken, of was dat de lever...? Maakt niet uit, wat belangrijk is is dat het een vitaal orgaan is, en dat als u daaraan ziek wordt u een groot probleem hebt. Op 21 november is het Wereld Alvleesklierkankerdag, waarop deze extra heftige vorm van de vaak dodelijke ziekte centraal staat.

Alvleesklierkanker is één van de dodelijkste kankers die er zijn, zegt de organisatie van deze Dag. Als we afgaan op de cijfers van de World Pancreatic Cancer Coalition (en die worden ondersteund door de WHO), dan hebben slechts weinig patiënten van deze ziekte een lange levensverwachting na een diagnose. Op deze Dag kunt u van zeker 80 organisaties in 30 landen activiteiten verwachten, die vaak worden vergezeld door een bekende paarse ribbon. Op de Dag leren we meer over de ziekte, en ondernemen we actie om het te spotten en meer geld te vragen voor onderzoek naar zowel preventie als behandeling.

Meer informatie over deze Dag is te vinden www.worldpancreaticcancerday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Alvleesklierkankerdag!
Verwante Dagen

Wereld Malariadag
25 april
Malaria is een tropische infectieziekte die wordt overgebracht door muggen. Per jaar worden zo'n 300 tot 500 miljoen mensen ziek door de infectie, en sterven er zo'n 1 tot 3 miljoen mensen aan, grotendeels jonge kinderen.

Internationale Dag van de Medische Dokter
7 november
De Dag van de Medische Fysica is een Dag die zich richt op het opleiden en voorlichten van doktoren en andere medische wetenschappers. De Dag wordt ieder jaar op 7 november gevierd.

Wereld Prematuurdag
17 november
Deze Dag is voor kinderen die te vroeg geboren worden. Dat zijn er volgens wikipedia zo'n 15 miljoen per jaar. En die mogen dan ook best een Dag hebben, en wel 17 november.

21
november

21 nov

Deze site gebruikt Cookies.