21 november

Wereld Alvleesklierkankerdag

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
21 november 2019 - 68 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 4 december 17:47


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Zeg eens eerlijk: weet u precies wat een alvleesklier doet? Wij moesten het opzoeken - iets met alcohol verwerken, of was dat de lever...? Maakt niet uit, wat belangrijk is is dat het een vitaal orgaan is, en dat als u daaraan ziek wordt u een groot probleem hebt. Op 21 november is het Wereld Alvleesklierkankerdag, waarop deze extra heftige vorm van de vaak dodelijke ziekte centraal staat.

Alvleesklierkanker is één van de dodelijkste kankers die er zijn, zegt de organisatie van deze Dag. Als we afgaan op de cijfers van de World Pancreatic Cancer Coalition (en die worden ondersteund door de WHO), dan hebben slechts weinig patiënten van deze ziekte een lange levensverwachting na een diagnose. Op deze Dag kunt u van zeker 80 organisaties in 30 landen activiteiten verwachten, die vaak worden vergezeld door een bekende paarse ribbon. Op de Dag leren we meer over de ziekte, en ondernemen we actie om het te spotten en meer geld te vragen voor onderzoek naar zowel preventie als behandeling.

Meer informatie over deze Dag is te vinden www.worldpancreaticcancerday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Alvleesklierkankerdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Ushersyndroom
19 september
Het Usher-syndroom is een ernstige diagnose. Patiënten van deze ziekte raken namelijk (gedeeltelijk) blind én doof, en dat heeft een gigantische invloed op het leven van zowel de patiënt als zijn of haar naaste omgeving.

Internationale Dag van de Huisarts
19 mei
De Dag van de Huisarts is opgericht in 2010 en wordt sindsdien ieder jaar gevierd op 19 mei om aandacht te vragen voor het nobele en belangrijke beroep van de huisarts.

Internationale Dag van de Stralende Beroepen
8 november
De Dag van de Stralende Beroepen is de Nederlandse vertaling van de World Radiography Day, een Dag die bedoeld is voor mensen die werken met rontgenapparatuur.

21
november

21 nov

Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.