30 april

Koninginnedag

LET OP: deze Dag is in 2013 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2013 versie van deze Dag.
aandacht30 april 2013 - 2274 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 april 02:11

Koninginnedag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Ook Koninginnedag is weer zo'n vreemd feestje dat we aangrijpen om onszelf gek uit te dossen, lam te zuipen en dan rare spelletjes te doen. U natuurlijk welbekend. Waar mensen nogal eens fout hebben is natuurlijk de reden voor de datum. Koninginnedag is dan wel op 30 april, maar Trix, onze huidige burgermoeder, is op 31 januari jarig.

30 april wordt dan ook als datum gebruikt voor Koninginnedag omdat Juliana, onze vorige vorstin, haar verjaardag dan vierde. Juliana was "zo gewoon gebleven" en vierde haar verjaardag graag tussen het klootjesvolk. Samen spijkerpoepen en koekhappen schept natuurlijk toch een band.

Wens iemand een Fijne Koninginnedag!
Verwante Dagen

Dag van de Grap
1 april
Deze Dag is algemeen bekend als 1 april, een Dag waarop het de traditie is om grappen met elkaar uit te halen. Nu is het zout in de koffie van je leraar gooien al wat achterhaald, maar er zijn nog ontzettend veel mogelijkheden om de Dag te vieren.

Suikerfeest
4 juni
Het Suikerfeest is de dag waarop het einde van de Ramadan wordt gevierd, en één van de belangrijkste feesten in de islam. De Ramadan is de vastenperiode in de 9e maand van de islamitische kalendar.

Internationale Nowruzdag
21 maart
Het klinkt als een Dag die komt uit het oosten. En dat komt ie ook. Nowruz (of Nouruz) betekent 'De Nieuwe Dag' en slaat op de eerste dag van de lente, die op 21 maart begint.

Deze site gebruikt Cookies.