30 april

Koninginnedag

LET OP: deze Dag is in 2013 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2013 versie van deze Dag.
aandacht30 april 2013 - 2218 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 april 02:11

Koninginnedag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Ook Koninginnedag is weer zo'n vreemd feestje dat we aangrijpen om onszelf gek uit te dossen, lam te zuipen en dan rare spelletjes te doen. U natuurlijk welbekend. Waar mensen nogal eens fout hebben is natuurlijk de reden voor de datum. Koninginnedag is dan wel op 30 april, maar Trix, onze huidige burgermoeder, is op 31 januari jarig.

30 april wordt dan ook als datum gebruikt voor Koninginnedag omdat Juliana, onze vorige vorstin, haar verjaardag dan vierde. Juliana was "zo gewoon gebleven" en vierde haar verjaardag graag tussen het klootjesvolk. Samen spijkerpoepen en koekhappen schept natuurlijk toch een band.

Wens iemand een Fijne Koninginnedag!
Verwante Dagen

Tweede Pinksterdag
10 juni
Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 21 april), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 30 mei).

Kerstavond
24 december
Kerstavond wordt gevierd op de avond voor Kerstmis op 24 december. Veel mensen gaan deze avond naar de kerk om de geboorte van Jezus te vieren.

Allerheiligen
1 november
Allerheiligen. ALLE heiligen. Dat zijn er een heleboel. De katholieke (en Anglicaanse) kerk hebben nogal wat heiligen in hun midden. Een paar daarvan kennen we goed, zoals de heilige Valentijn waarnaar Valentijnsdag is vernoemd, of de heilige Franciscus (Dierendag).

Deze site gebruikt Cookies.