30 april

Koninginnedag

LET OP: deze Dag is in 2013 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2013 versie van deze Dag.
aandacht30 april 2013 - 2583 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 april 02:11

Koninginnedag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Ook Koninginnedag is weer zo'n vreemd feestje dat we aangrijpen om onszelf gek uit te dossen, lam te zuipen en dan rare spelletjes te doen. U natuurlijk welbekend. Waar mensen nogal eens fout hebben is natuurlijk de reden voor de datum. Koninginnedag is dan wel op 30 april, maar Trix, onze huidige burgermoeder, is op 31 januari jarig.

30 april wordt dan ook als datum gebruikt voor Koninginnedag omdat Juliana, onze vorige vorstin, haar verjaardag dan vierde. Juliana was "zo gewoon gebleven" en vierde haar verjaardag graag tussen het klootjesvolk. Samen spijkerpoepen en koekhappen schept natuurlijk toch een band.

Wens iemand een Fijne Koninginnedag!
Verwante Dagen

Goede Vrijdag
10 april
Een religieuze dag waar sommige mensen het vooral een goede vrijdag vinden omdat ze deze dag een snipperdagje hebben. Gelovigen herdenken echter de kruisiging van Jezus.

Eerste Paasdag
12 april
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag). In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.

Kerstmis
25 december
Kerstmis is het feest waarop we vieren dat Jezus Christus is geboren. Voor het alom bekende kerstverhaal bent u bij ons aan het verkeerde adres, er zijn genoeg website op het web die dat veel beter kunnen.

Deze site gebruikt Cookies.