28 mei

Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne

28 mei - 202 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 17 augustus 11:40

Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Er heerst nog steeds een groot taboe op menstruatie. Zeker in wat minder progressieve landen is de lichaamsfunctie iets waar vrouwen niet over (mogen) praten, en dat leidt tot een significant slechtere gezondheid. Meisjes krijgen bijvoorbeeld geen voorlichting en gebruiken daarom verkeerd maandverband om gaan zelf op zoek naar alternatieven. Tijdens de Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne staan we stil bij deze probleem.

Over de hele wereld besteden gezondheids- en hulporganisaties hier aandacht aan, en worden er acties opgezet. Zo zijn er voorlichtingen, worden er gratis producten zoals tampons of maandverband uitgedeeld, en kunnen vrouwen terecht bij gynaecologen of artsen voor controles.

Deze Dag heet in het Engels 'Menstrual Hygiene Day', maar inmiddels gaat de dag veel verder dan alleen menstruele hygiëne. Alle informatie, onder andere over het ontstaan, op deze site te lezen.

Verwante Dagen

Dag van het Tandvlees
16 mei
Tandvlees is een belangrijk, maar vaak ook ondergewaardeerd onderdeel van uw mond. Ontstoken tandvlees kan grote gevolgen hebben zoals ziektes of uitvallende tanden en kiezen, en daarom is het belangrijk dat je er snel bij bent om problemen te voorkomen.

Internationale Dag Tegen RSI
28 februari
Iedere jaar op 28 februari is het de Internationale Dag Tegen RSI. Repetitive Strain Injuries, RSI, kan voorkomen als men continu repitieve handelingen verricht, zoals de hele dag typen op een toetsenbord (zoals de makers van deze website).

Wereld Celebral-Palsydag
4 september
Laten we dit stukje beginnen de stoornis uit te leggen: CP (Cerebrale Parese) is een hersenstoornis, letterlijk vertaald een hersenverlamming. Door een beschadiging functioneren de hersenen niet of anders dan normaal.

Deze site gebruikt Cookies.