2 december

Internationale Dag ter Afschaffing van de Slavernij

2 december - over 11 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 oktober 18:05

Internationale Dag ter Afschaffing van de Slavernij

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De slavenhandel is een zwarte periode uit onze geschiedenis. Toch lijken we nog niet veel geleerd te hebben van die vreselijke periode. Er leven namelijk nog steeds miljoenen mensen in moderne slavernij, bijvoorbeeld om luxe vakantieoorden te bouwen of die rijke mensen bedienen, of die de seksindustrie draaiende houden. Tijdens de Dag voor de Afschaffing van de Slavernij staan we stil bij het grote probleem van moderne slavernij, en kijken we naar hoe we dat tegen kunnen gaan.

Deze Dag is niet de enige Dag die iets te maken heeft met slavernij. Zo is er de Dag Ter Herinnering Van De Slavernij En De Transatlantische Slavenhandel waarop slachtoffers van vroegere slavenhandel centraal staan, en de Dag Ter Herdenking Van De Slavenhandel (En De Afschaffing Ervan), waarop het grotere concept van de oude slavenhandel wordt herdacht.

De Dag voor de Afschaffing van de Slavernij heeft dus een wat urgenter tintje. Als u wilt weten wat er dan te 'vieren' is of hoe u zelf mee kunt doen, dan kunt u terecht op deze website van de Verenigde Naties.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vermiste Kinderen
25 mei
Op 25 mei 1979 verdween de 6-jarige Etan Patz, een New Yorkse jongen. De verdwijning ontketende een gigantisch mediacircus om de jongen terug te vinden.

Dag van de Positiviteit
1 november
Het is heus niet allemaal kommer en kwel. Soms is het niet zo vreselijk. Vergeet de gure herstwolken, de vergankelijkheid van het leven, de naderende Derde Wereldoorlog, en bekijk het leven eens van de positieve kant!

2
december

2 dec

Komende Dagen
Dag van het Dak
Dag van het Dak
25 november
Deze site gebruikt Cookies.