24 mei

Dag van het Nationaal Park

24 mei - 124 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 12:33

Dag van het Nationaal Park

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Wat is groen en bijzonder mooi? Een park! Bij die schoonheid staan we op 24 mei even stil, tijdens de Dag van het Nationaal Park. Die Dag wordt in heel Europa gevierd om als één man tegen de urbanisatie te staan, of in ieder geval om er eens bij stil te staan hoe fijn het is om af en toe de vrije natuur in te kunnen. Tijdens de Dag van het Nationaal Park worden er ook in de 20 (!) nationale parken die ons land rijk is veel activiteiten georganiseerd om u eens lekker het groen in te sturen. De hei op, het bos in, en genieten maar.

Bij die activiteiten kunt u denken aan speciale smaakfietsroutes of kruidenexcursies, en waterratten kunnen hun hart ophalen tijdens diverse mooie vaartochtjes. Op deze website kunt u zien wat er bij u in de buurt allemaal te beleven valt. Hopelijk wordt het mooi weer, anders kunt u misschien naar de kassen in het Westland. Is ook groen.

Kijk voor alle informatie op de site vna het IVN.

Wens iemand een Fijne Dag van het Nationaal Park!
Verwante Dagen

Wereld Waterdag
22 maart
Onze aardkloot bestaat voor 75% uit water en het is een essentieel deel van ons overlevingsproces, dus is het belangrijk goed met water om te gaan. De Verenigde Naties dachten daar in 1992 precies zo over, dus besloten zij naar aanleiding van een milieuconferentie een Dag op te richten.

Nationale Modderdag
29 juni
Modder hoeft niet altijd vies te zijn. Ieder jaar aan het einde van juni is er een eerbetoon aan het smerige goedje dat u vroeger persé van uw schoenen moest halen voor u het huis binnenkwam.

Dag van het Wad
25 juni
Weinig dingen definiëren de Nederlandse kust zo goed als de Waddeneilanden en het grote gebied daar omheen. Wadlopen over het drooggetrokken eb-stuk tussen de noordelijke provincies tot de TV-TAS-eilanden is een oerhollandse traditie die gepaard gaat met een schitterende wilde flora en interessante fauna's, en tijdens de Dag van het Wad komen die allemaal aan bod.

24
mei

24 mei

Eerdere edities:
In 2021: 24 mei
In 2018: 24 mei
In 2017: 28 mei
Deze site gebruikt Cookies.