21 maart

Dag van het Mecenaat

21 maart - 122 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 mei 22:10


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het zegt veel over een Dag Van als het onderwerp ervan direct logisch is en voor zich spreekt voor de betrokkenen. Zo ook bij de Dag van het Mecenaat, dit jaar op 21 maart, waarvan wij persoonlijk geen flauw idee hadden wat we ons erbij voor moesten stellen. Maar uit wat grondig onderzoekwerk blijkt dat het hier gaat om het 'steunen van kunst met geld', en we weten ook dat maar weinig jongeren zich daarmee bezig houden. Immers, dat is het thema van de Dag van het Mecenaat 2019.

De Dag van het Mecenaat is een congres waarbij er gesproken wordt over de mogelijkheden en het belang van het steunen van kunst - en dan niet alleen vanwege de riante belastingaftrek die het oplevert, maar vooral voor pure, altruïstische redenen. Volgens de organisatie is het moeilijk daar jongeren bij te betrekken en daarom draait de Dag dit jaar om hen. Hoe vind je jongeren die hierin geïnteresseerd zijn? Hoe hou je ze vast? Wat vinden zij eigenlijk van dit soort gewichtige maatschappelijke issues? Die vragen komen aan bod tijdens sessies en besprekingen in het Compagnietheater in Amsterdam.

Lees voor meer informatie vooral ook deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van het Mecenaat!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Audiovisueel Erfgoed
27 oktober
Weet u nog? Vroeger? Toen schreven we nog. Met de hand. En daar legden we herinneringen mee vast. In "boeken". Moeten we überhaupt nog boeken halen? Of zijn het slechts overbodig gestorven bomen die te veel semi-interessante plaats innemen in de schaarste van uw kast?

Dag van de Haagse Geschiedenis
13 april
Op $datum op het Plein in Den Haag is het de Dag van de Haagse Geschiedenis. Er doen vele Haagse musea, erfgoedinstellingen zoals het Archeologie, Haags Gemeentearchief en Monumentenzorg, en historische vrijwilligersverenigingen mee.

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed
26 april
Dat internet is maar lastig hoor. We hebben vaak geen idee wat het is en wat we er mee moeten. Dan maken we rare regeltjes die totaal niet te handhaven zijn en treden we idioot hard op tegen "overtreders".

Deze site gebruikt Cookies.