21 maart

Dag van het Mecenaat

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
21 maart 2019 - 431 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 mei 22:10


Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het zegt veel over een Dag Van als het onderwerp ervan direct logisch is en voor zich spreekt voor de betrokkenen. Zo ook bij de Dag van het Mecenaat, dit jaar op 21 maart, waarvan wij persoonlijk geen flauw idee hadden wat we ons erbij voor moesten stellen. Maar uit wat grondig onderzoekwerk blijkt dat het hier gaat om het 'steunen van kunst met geld', en we weten ook dat maar weinig jongeren zich daarmee bezig houden. Immers, dat is het thema van de Dag van het Mecenaat 2019.

De Dag van het Mecenaat is een congres waarbij er gesproken wordt over de mogelijkheden en het belang van het steunen van kunst - en dan niet alleen vanwege de riante belastingaftrek die het oplevert, maar vooral voor pure, altruïstische redenen. Volgens de organisatie is het moeilijk daar jongeren bij te betrekken en daarom draait de Dag dit jaar om hen. Hoe vind je jongeren die hierin geïnteresseerd zijn? Hoe hou je ze vast? Wat vinden zij eigenlijk van dit soort gewichtige maatschappelijke issues? Die vragen komen aan bod tijdens sessies en besprekingen in het Compagnietheater in Amsterdam.

Lees voor meer informatie vooral ook deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van het Mecenaat!
Verwante Dagen

Dag van het Hunebed
16 augustus
Drenthe heeft ons land maar weinig te bieden, maar de provincie heeft één ding waar het zich echt mee onderscheid van de rest van Nederland: Hunebedden!

Halloween
31 oktober
Halloween betekent de avond voor Allerheiligen (1 november). Halloween wordt dus op 31 oktober gevierd. Met name in de Verenigde Staten en Engeland, maar langzamerhand is de Dag zich aan het verspreiden.

Internationale Dag van de Muziek
21 juni
Nog steeds wordt ons hart dagelijks warm van de muziek die wij op de redactie draaien. Van Vader Abraham tot Metallica, van Tibetaanse monnikenkoren tot scheurende gitaarsolo's, het zijn de klanken van onze grote helden die ons de Dag doorbrengen.

21
maart

21 mrt

Eerdere edities:
In 2019: 21 maart
Deze site gebruikt Cookies.