22 april

Dag van het Landschap

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht22 april 2019 - 303 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 31 maart 11:57

Dag van het Landschap

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op tweede Paasdag organiseren het Brabants Landschap, Omroep Brabant en het IVN de Dag van het Landschap. Tweede Paasdag zou een mooie gelegenheid moeten zijn - mits het weer meezit - voor velen om er eens lekker op uit te gaan en te genieten van het schitterende Nederlandse (en in dit geval vooral Brabantse) landschap.

Twaalf natuurgebieden worden dan opengesteld voor voor wandelgroepen waarbij deskundige gidsen uitleg geven over de flora en fauna van het gebied en de cultuurhistorie. Een compleet overzicht van de natuurgebieden waar men kan wandelen is hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van het Landschap!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Tropen
29 juni
Het gaat niet goed met de tropen. Ontbossing, klimaatverandering... En dat terwijl de tropische gebieden zo essentieel zijn voor de aarde. Ze hebben een groot en belangrijk ecosysteem, en zorgen dat mensen in de omgeving in leven kunnen blijven.

Wereld Bamboedag
18 september
Bamboe associëren wij vooral met China en panda's. Grotendeels correct, al is dat natuurlijk niet het enige waar dit rap groeiende onkruid woekert. In de Zuid-Aziatische cultuur speelt bamboe in het algemeen een grote rol.

Internationale Dag tegen Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten
6 november
Een hele mond vol, deze typische VN-Dag. Op 5 november 2001 hebben de Verenigde Naties 6 november jaarlijks uitgeroepen tot deze Dag, waarop maatregelen moeten worden genomen om te zorgen dat het milieu en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijven tijdens oorlogen en gewapende conflicten.

22
april

22 apr

Eerdere edities:
In 2019: 22 april
In 2018: 2 april
In 2017: 17 april
Deze site gebruikt Cookies.