22 april

Dag van het Landschap

aandacht22 april - 175 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 31 maart 11:57

Dag van het Landschap

Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op tweede Paasdag organiseren het Brabants Landschap, Omroep Brabant en het IVN de Dag van het Landschap. Tweede Paasdag zou een mooie gelegenheid moeten zijn - mits het weer meezit - voor velen om er eens lekker op uit te gaan en te genieten van het schitterende Nederlandse (en in dit geval vooral Brabantse) landschap.

Twaalf natuurgebieden worden dan opengesteld voor voor wandelgroepen waarbij deskundige gidsen uitleg geven over de flora en fauna van het gebied en de cultuurhistorie. Een compleet overzicht van de natuurgebieden waar men kan wandelen is hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van het Landschap!
Verwante Dagen

Nationale Modderdag
28 juni
Modder hoeft niet altijd vies te zijn. Ieder jaar aan het einde van juni is er een eerbetoon aan het smerige goedje dat u vroeger persé van uw schoenen moest halen voor u het huis binnenkwam.

Wereld Waterlandendag
2 februari
Dan denkt u dat het hier nat is, in ons kikkerlandje. Meer dan een kwart ligt onder zeeniveau en het is ook nog eens bijna altijd aan het regenen. Bah.

Dag van de Groene Kinderopvang
21 mei
De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door de Stichting Groen Cement, en is bedoeld om kinderen tijdens hun jonge schoolgaande jaren meer te leren over de natuur en het milieu.

22
april

22 apr

Eerdere edities:
In 2018: 2 april
In 2017: 17 april
In 2016: 28 maart
Deze site gebruikt Cookies.