9 maart

Dag van het Huiswerk

9 maart - 134 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 24 april 08:58


Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Nederland kent vanaf zaterdag 9 maart een Dag van het Huiswerk. Deze Dag van het Huiswerk wil aandacht genereren voor de stress waar middelbare scholieren mee kampen.

Steeds meer jongeren ervaren druk door schoolwerk. Het geldt voor meer dan één op de drie middelbare scholieren, een ruime verdubbeling ten opzichte van 2001. De Dag van het Huiswerk wil aandacht voor deze groeiende groep leerlingen. Leerlingen geven aan dat ze óf een leven hebben óf goede cijfers. De Dag van het Huiswerk wil leerlingen helpen beide te combineren. Dit kan door hen te helpen met effectief en efficiënt huiswerk maken.

Wens iemand een Fijne Dag van het Huiswerk!
Verwante Dagen

Dag van de Filosofie
30 maart
30 maart is het tijd om eens lekker filosofisch te gaan neuzelen over de zin van het lezen en dat soort dingen, die we normaal vooral bespreken na het nuttigen van enkele geestverruimende middelen.

Internationale Dag van het Handschrift
23 januari
Schrijven is tegenwoordig vooral een kwestie van de juiste toetsen op uw toetsenbord intikken, maar uiteindelijk is en blijft het van groot belang dat we af en toe nog eens een echt stuk tekst neerpennen.

Internationale Dag van de Alfabetisering
8 september
Op 8 september ieder jaar worden we door de Verenigde Naties (door UNESCO, om precies te zijn) herinnerd aan hoe het nu eigenlijk staat met de alfabetiseringscijfers van het afgelopen jaar.

Deze site gebruikt Cookies.