15 september

Dag van het Eetbare Landschap

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht15 september 2019 - 264 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 11:56


Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

We moeten eens wat meer van het land gaan eten, vindt de organisatie van de Dag van het Eetbare Landschap. Weg met die gefabriceerde kunstmatige zetmelen en die plastige rotzooi die we iedere dag naar binnen stouwen, maar weer opnieuw organisch, biologisch en "eerlijk" eten, van het land. De Dag van het Eetbare Landschap, op 15 september is bedoeld om ons weer wat bewuster te maken dat ons voedsel toch vooral van de aarde moet komen.

De Dag van het Eetbare Landschap wordt dit jaar alweer voor de 18e keer gevierd, in Bokrijk (in België). Daar zijn allerlei activiteiten te beleven die te maken hebben met dit onderwerp. Uiteraard staat het evenement in het teken van eten, dus zijn kraampjes waar u verse kalebassoep kunt eten, en wordt er bier geschonken dat in een historische brouwerij in de buurt is gemaakt.

Reden genoeg om op audiëntie te gaan naar België, maar ook in Nederland kunt u op eigen bescheiden wijze meedoen aan de Dag. Ga eens niet naar die plofkipverkopende supermarkt maar zoek de biologische poulier op - die zit ongetwijfeld ergens in uw dorp of stad. Smakelijk!

Meer informatie vindt u op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van het Eetbare Landschap!
Verwante Dagen

Nationale Boomfeestdag
18 maart
De Nationale Boomfeestdag wordt ieder jaar gehouden op de derde woensdag in maart, ofwel om en nabij de eerste lentedag. Op deze Dag probeert organisator Landelijk Comité Boomplantdag kinderen de waarden en functies van bomen laten inzien.

Internationale Dag tegen Schade aan de Natuur tijdens Oorlog en Gewapende Conflicten
6 november
Een hele mond vol, deze typische VN-Dag. Op 5 november 2001 hebben de Verenigde Naties 6 november jaarlijks uitgeroepen tot deze Dag, waarop maatregelen moeten worden genomen om te zorgen dat het milieu en de natuur zoveel mogelijk gespaard blijven tijdens oorlogen en gewapende conflicten.

Dag van de Groene Kinderopvang
19 mei
De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door de Stichting Groen Cement, en is bedoeld om kinderen tijdens hun jonge schoolgaande jaren meer te leren over de natuur en het milieu.

15
september

15 sep

Eerdere edities:
In 2019: 15 september
In 2017: 17 september
In 2014: 21 september
Deze site gebruikt Cookies.