20 januari

Dag van de Zwemwetenschap

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht20 januari 2018 - 510 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 17 januari 16:01

Dag van de Zwemwetenschap

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Zwemmen is in Nederland heel normaal; praktisch ieder kind haalt zijn zwemdiploma en we doen het op sportgebied ook lang niet slecht. Zeker dat laatste komt omdat zwemmen nooit zomaar wat watertrappelen is, maar dat er een ware wetenschap achter schuil gaat. En daar leren we meer over op de Dag van de Zwemwetenschap.

De Dag van de Zwemwetenschap is een congres waarop iedere trainer, zwemmer, coach en andere belanghebbende samenkomt om te leren hoe sporters nóg sneller door dat bad heen kunnen zwemmen. Tijdens de Dag zijn themasessies te volgen die gaan over trainingsfysiologie, talentherkenning, en hydrydynamica.

Inschrijven, informatie, of het hele programma bekijken? Dat is allemaal te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zwemwetenschap!
Verwante Dagen

Dag van het Sportonderzoek
7 november
Nederland schijnt bijzonder vooraanstaand te te zijn op het gebied van sport. Daar weten wij hier op de redactie natuurlijk weinig vanaf, maar de cijfers liegen er niet om: 11 hoogleraren, 17 lectoren op het gebied van sport.

Wereld Tai-chi-dag
27 april
Op de laatste zaterdag van april is het World Tai Chi & Qigong Day. WTCD wordt in meer dan 80 landen gevierd en wordt geproclameerd van Amerika, tot Italië en China.

Dag van de Sportaccomodatie
14 maart
Sport is emotie, maar zelfs dat moet ergens gehuisvest worden. Voetbal is geweldig, maar je moet er wel een veld voor hebben. Zwemmen is heerlijk, maar iemand moet dat bad schoonhouden.

Deze site gebruikt Cookies.