20 januari

Dag van de Zwemwetenschap

20 januari - 63 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Zwemwetenschap

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Zwemmen is in Nederland heel normaal; praktisch ieder kind haalt zijn zwemdiploma en we doen het op sportgebied ook lang niet slecht. Zeker dat laatste komt omdat zwemmen nooit zomaar wat watertrappelen is, maar dat er een ware wetenschap achter schuil gaat. En daar leren we meer over op de Dag van de Zwemwetenschap.

De Dag van de Zwemwetenschap is een congres waarop iedere trainer, zwemmer, coach en andere belanghebbende samenkomt om te leren hoe sporters nóg sneller door dat bad heen kunnen zwemmen. Tijdens de Dag zijn themasessies te volgen die gaan over trainingsfysiologie, talentherkenning, en hydrydynamica.

Inschrijven, informatie, of het hele programma bekijken? Dat is allemaal te vinden op deze website.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Sneeuw
20 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan.

Dag van de Materiaalman
24 september
Natuurlijk zijn de voetballers belangrijk. En ja, de trainer heeft ook een groot aandeel in het voetbal. Maar er is één man die nooit wordt genoemd in het succes van een sportclub: De materiaalman.

Wereld Yogadag
21 juni
Wereld Yogadag is in het leven geroepen om de helende werking van deze mediterende 'sport' te eren. Tijdens deze Dag, iederjaar op 21 juni, leren we hoe we onze enkels in onze nek kunnen leggen en hoe we uren in de lotushouding kunnen blijven zitten.

Deze site gebruikt Cookies.