6 januari

Dag van de Wielersport

6 januari - 43 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 januari 13:13

Dag van de Wielersport

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Voor veel lezers zal de Tour De France hét sportevenement van het jaar zijn. Of misschien zit u zelf wel op de fiets, de wind door uw haar, de steeds hoger wordende snelheid van de tweewieler, de spanning van het trappen door een bos... De wielersport is met recht populair, en op 6 januari staan we daarbij stil. Het is dan namelijk de Dag van de Wielersport!

Opvallend is dat de Dag van de Wielersport niet bedoeld is om zelf op de fiets te stappen of om lekker voor de buis naar andere athleten te kijken. Nee, deze Dag is een congres in Ahoy in Rotterdam, georganiseerd door de KNWU. Tijdens het congres zijn er seminars te volgen waarin wordt gesproken over de wielersport en wat 'de komende 90 jaar' in petto hebben. Dat is een verwijzing naar het feit dat de KNWU dit jaar 90 jaar bestaat.

Meer weten, of het programma bekijken? Dat kan op deze website.

Verwante Dagen

Wereld Sneeuwdag
18 januari
De Fédération Internationale de Ski (FIS) organiseert jaarlijks de Internationale Dag van de Sneeuw. In het begin van ieder jaar wordt iedereen aangespoord om de latten weer onder te binden en op wintersport te gaan.

Wereld Snowboarddag
30 december
Zichzelf profilerend als “het grootste gespreide evenement ter wereld” is Wereld Snowboarddag met evenementen in ruim 40 landen zeker niet te misstaan in de sportwereld.

Dag van de Jeugdbeweging
23 oktober
De Dag van de Jeugdbeweging is een Belgische Dag die draait om eh... Jeugdbewegingen natuurlijk! Dat zijn groepen mensen die samen gaan schatzoeken, hutten bouwen, handboekbinden, leesclubjes vormen, voedselgevechten houden, vliegers maken, schilderen, voetbalcompetities organiseren, heitje-voor-een-karweitje doen, huiswerkbegeleidingsgroepen initiëren, wandelen, roeien, auto’s stelen, LAN-gamen of gewoon lekker over politiek praten.

Deze site gebruikt Cookies.