6 januari

Dag van de Wielersport

6 januari - 282 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 januari 13:13

Dag van de Wielersport

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Voor veel lezers zal de Tour De France hét sportevenement van het jaar zijn. Of misschien zit u zelf wel op de fiets, de wind door uw haar, de steeds hoger wordende snelheid van de tweewieler, de spanning van het trappen door een bos... De wielersport is met recht populair, en op 6 januari staan we daarbij stil. Het is dan namelijk de Dag van de Wielersport!

Opvallend is dat de Dag van de Wielersport niet bedoeld is om zelf op de fiets te stappen of om lekker voor de buis naar andere athleten te kijken. Nee, deze Dag is een congres in Ahoy in Rotterdam, georganiseerd door de KNWU. Tijdens het congres zijn er seminars te volgen waarin wordt gesproken over de wielersport en wat 'de komende 90 jaar' in petto hebben. Dat is een verwijzing naar het feit dat de KNWU dit jaar 90 jaar bestaat.

Meer weten, of het programma bekijken? Dat kan op deze website.

Verwante Dagen

Wereld Atletiekdag
11 mei
Geef het maar toe: Ook bij u mogen er de nodige kilootjes vanaf, of niet? Geeft helemaal niets, daar hebben er in deze fastfoodmaatschappij wel meer last van hoor.

Wereld Snowboarddag
30 december
Zichzelf profilerend als “het grootste gespreide evenement ter wereld” is Wereld Snowboarddag met evenementen in ruim 40 landen zeker niet te misstaan in de sportwereld.

Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede
6 april
Voor het eerst gehouden, weer een nieuwe Dag van de VN dus. Een Dag waarop we gaan sporten om vrede te bewaren. Het is dan ook een historische stap voor de herkenning van sport als een manier om ontwikkeling en vrede te stimuleren.

Deze site gebruikt Cookies.