6 januari

Dag van de Wielersport

6 januari - 17 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Wielersport

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Voor veel lezers zal de Tour De France hét sportevenement van het jaar zijn. Of misschien zit u zelf wel op de fiets, de wind door uw haar, de steeds hoger wordende snelheid van de tweewieler, de spanning van het trappen door een bos... De wielersport is met recht populair, en op 6 januari staan we daarbij stil. Het is dan namelijk de Dag van de Wielersport!

Opvallend is dat de Dag van de Wielersport niet bedoeld is om zelf op de fiets te stappen of om lekker voor de buis naar andere athleten te kijken. Nee, deze Dag is een congres in Ahoy in Rotterdam, georganiseerd door de KNWU. Tijdens het congres zijn er seminars te volgen waarin wordt gesproken over de wielersport en wat 'de komende 90 jaar' in petto hebben. Dat is een verwijzing naar het feit dat de KNWU dit jaar 90 jaar bestaat.

Meer weten, of het programma bekijken? Dat kan op deze website.

Verwante Dagen

Internationale Sportdag voor Ontwikkeling en Vrede
6 april
De Dag van Sport voor Ontwikkelng en Vrede is bedoeld om te gaan sporten, om te laten zien hoe belangrijk sport kan zijn voor verbroedering en vrede op de wereld.

Wereld Tafeltennisdag
6 april
Er is iets hypnotiserends aan het kijken naar een klein plastic balletje dat over een tafel heen en weer wordt getikt door twee personen met batjes in hun hand.

Wereld Yogadag
21 februari
Wereld Yogadag is in het leven geroepen om de helende werking van deze mediterende 'sport' te eren. Tijdens deze Dag, dit jaar op 22 februari, leren we hoe we onze enkels in onze nek kunnen leggen en hoe we uren in de lotushouding kunnen blijven zitten.

6
januari

6 jan

Deze site gebruikt Cookies.