6 januari

Dag van de Wielersport

6 januari - 220 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 januari 13:13

Dag van de Wielersport

Categorie:
85-trophy Sport

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Voor veel lezers zal de Tour De France hét sportevenement van het jaar zijn. Of misschien zit u zelf wel op de fiets, de wind door uw haar, de steeds hoger wordende snelheid van de tweewieler, de spanning van het trappen door een bos... De wielersport is met recht populair, en op 6 januari staan we daarbij stil. Het is dan namelijk de Dag van de Wielersport!

Opvallend is dat de Dag van de Wielersport niet bedoeld is om zelf op de fiets te stappen of om lekker voor de buis naar andere athleten te kijken. Nee, deze Dag is een congres in Ahoy in Rotterdam, georganiseerd door de KNWU. Tijdens het congres zijn er seminars te volgen waarin wordt gesproken over de wielersport en wat 'de komende 90 jaar' in petto hebben. Dat is een verwijzing naar het feit dat de KNWU dit jaar 90 jaar bestaat.

Meer weten, of het programma bekijken? Dat kan op deze website.

Verwante Dagen

Wereld Tafeltennisdag
6 april
Er is iets hypnotiserends aan het kijken naar een klein plastic balletje dat over een tafel heen en weer wordt getikt door twee personen met batjes in hun hand.

Dag van de Materiaalman
24 september
Natuurlijk zijn de voetballers belangrijk. En ja, de trainer heeft ook een groot aandeel in het voetbal. Maar er is één man die nooit wordt genoemd in het succes van een sportclub: De materiaalman.

Internationale Dag van de Dans
29 april
29 april is een vrolijke Dag. We mogen dan namelijk ongeneneerd op straat de rumba, de cha-cha-cha, de jive en de macarena doen. Het is dan namelijk Internationale Dag Van De Dans!

Deze site gebruikt Cookies.