4 november

Dag van de Westlandse Tuinbouw

4 november - over 44 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 maart 09:04

Dag van de Westlandse Tuinbouw

Categorie:
136-tractor Landbouw

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

Het Westland is één van de dingen waar we in Nederland het meest trots op mogen zijn. Grote kassen vol groente en fruit, gekweekt in een land dat vaak veel te koud is voor zulk lekkers, dat is een staaltje moderne argicultuur waar we een diepe buiging voor mogen maken. Tijdens de Dag van de Westlandse Tuinbouw, dit jaar op 4 november, kunnen we alles ontdekken over deze industrie.

De Dag van de Westlandse Tuinbouw wordt ieder jaar gehouden om voornamelijk scholieren te onderwijzen over wat er allemaal in deze Zuid-Hollandse omgeving gebeurt. Klassen kunnen op excursie naar de kassen om daar alles te leren over de tuinbouw, zodat ze kunnen zien hoe het fruit gezond blijft, verpakt wordt, biologisch wordt bestreden en wordt weggevoerd naar de rest van de wereld. De Dag wordt georganiseerd door de Samenwerking Onderwijs Bedrijven Westland, SOB.

Meer informatie is onder andere hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Westlandse Tuinbouw!
Verwante Dagen

Dag van de Agrarische Medewerker
15 augustus
We hebben dit jaar veel gehoord over de boeren. Een beetje té veel, als u het ons vraagt. Als u inmiddels nog niet hun boodschap hebt gehoord over hoe belangrijk ze zijn voor onze voedselproductie en als u daarna niet alle factchecks hebt gelezen over hoe dat niet klopt omdat het meeste van ons eten uit het buitenland komt en als u niet hebt gelezen over de hypocrisie van die anti-Europese boeren die tegelijkertijd miljoenen Europese subsidies ontvangen dan heeft u liggen slapen.

Internationale Dag van de Boerin
15 oktober
Boerinnen zijn sleutelfiguren voor het slagen van de transformatie van economische, omgevings- en sociale veranderingen binnen de agrarische sector. Maar in de wereld is er maar mondjesmaat geld, zorg, en onderwijs voor boerinnen, die als belangrijke spil in het boerenbedrijf fungeren.

Dag van de Boerin
12 september
'De boer' staat altijd in de schijnwerper als de noest arbeidende agrariër die voor dag en dauw opstaat om de Nederlandse melkplas te vergroten en de veestapel op te hopen.

4
november

4 nov

Eerdere edities:
In 2019: 3 april
In 2018: 4 april
In 2017: 29 maart
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Wereld Gorilladag
24 september
Deze site gebruikt Cookies.