25 september

Dag van de Thuiszorg

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht25 september 2018 - 268 dagen geleden elke 4e dinsdag van september
In 2020 op 22 september
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Thuiszorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Hoewel de Dag van de Thuiszorg al vanaf 1990 gevierd wordt, hadden wij er vanaf 2014 nog nooit over gehoord, gelezen, of gezien. Dat komt wellicht omdat thuiszorg zich vaak achter gesloten deuren afspeelt en daarom al snel onzichtbaar is. Gelukkig kijken wij ook verder van huis: de vierde woensdag van september is het de Dag van de Thuiszorg. Die is bedoeld om alle hardwerkende thuiszorgers een hart onder de riem te steken en hen te bedanken voor hun inzet.

We beginnen ons eerlijk gezegd wel een beetje zorgen te maken met al die zorgdagen. We krijgen zorgen, zorgen, en nog meer http://fijnedagvan.nl/info/?id=1484. En de overheid zorgt ook niet voor een betere zorg maar bezorgd bezuinigingen op zorg. Maar maakt u geen zorgen! Want de thuiszorgers zijn veelzijdig! Een half miljoen mensen worden namelijk thuis verzorgd door deze keiharde en onbedankte werkers. Hieronder vallen het welbekende wassen en aankleden, maar ook bijvoorbeeld hulp na een operatie.

De Dag van de Thuiszorg is in de praktijk vooral een congres waarbij professionals uit het werkveld bij elkaar komen om te praten over het vak, maar u kunt zelf natuurlijk ook meedoen door een thuiszorger in uw omgeving een extra schouderklopje te geven. Ze verdienen het!

Meer informatie over de Dag is hier te vinden.

Wens iemand een Fijne Dag van de Thuiszorg!
Verwante Dagen

Wereld Dovendag
28 september
Als doof persoon kun je het lastig hebben, zoals u zich wellicht kunt voorstellen. Ongetwijfeld heeft het

Dag van de Kraamzorg
13 september
We dachten eigenlijk dat de Dag van de Kraamzorg vol zou zitten met zwangere vrouwen, maar dat valt tegen. In werkelijkheid is het een ietwat droge congresdag, waarom professionals in de kraamzorg elkaar treffen om verhalen van het slagveld te vertellen.

Internationale Dag van de Vasectomie
22 november
Voor sommige mannen is het nog steeds taboe om te praten over hun sterilisatie. Het gaat sommige stoere kerels toch ergens het gevoel een beetje minder man te zijn.

25
september

25 sep

Eerdere edities:
In 2018: 25 september
In 2017: 26 september
In 2015: 23 september
Deze site gebruikt Cookies.