20 december

Dag van de Nederlandse Spraakkunst

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
20 december 2019 - 34 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 7 oktober 17:33


Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website


Nederlands is, om het op zijn markruttes te zeggen, een ontzettend gave taal. Duivels moeilijk te leren, met ingewikkelde constructies en iets met een kofschip, en uiteindelijk spreken maar een kleine 25 miljoen mensen wereldwijd het, maar toch! Dat maakt het Nederlands juist zo fantastisch: klein, maar zeer fijn. Vertrouwd. Cultureel. Het bepaalt wie we zijn en hoe we onszelf neerzetten als personen, collectief en individueel. Daar staan we verder bij stil op 20 december, de Dag van de Nederlandse Spraakkunst.

De Dag van de Nederlandse Spraakkunst is eigenlijk niet voor iedereen bedoeld. De Dag is een congres, of workshop, georganiseerd door onder andere de KU Leuven. Inderdaad, de Belgen moeten onze taalklusjes weer eens opknappen. Tijdens deze Dag leren taalkundigen alles over 'de vier principes van de Nederlandse taal'. Dat zijn de fonologie, de morfologie, de syntaxis, en semantiek. Daarover kunnen zij sessies volgen om er meer over te leren. Klinkt boeiend, maar ook als u er zelf niet professioneel mee bezig bent kunt u meedoen. Sla lekker De Avonden van Reve open, of herlees De Donkere Kamer van Damocles om weer even helemaal één te worden met uw Ne'erlandse inborst.

U vindt het programma, en meer informatie over deze Dag op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Nederlandse Spraakkunst!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Talen
26 september
Door heel Europa heen worden mensen opgeleid om meerdere talen te spreken, op elke leeftijd, binnen en buiten het schoolgebied. De Europese Unie promoot het leren van meerdere talen en taaldiversiteit voor algeheel begrip voor andere culturen.

Internationale Dag van de Engelse Taal
23 april
Op de verjaardag van Shakespeare, 23 april vindt de Dag van de Engelse Taal plaats. Engels is met Frans één van de twee talen die de Verenigde Naties gebruikt ter communicatie.

Dag van de Duitse Taal
25 maart
Sommige Mensen beginnen een Actiegroep. Dat is ook nodig, in zo'n diverse Maatschappij als deze. Dan kun je je bijvoorbeeld richten op het Milieu, of op Taal.

20
december

20 dec

Eerdere edities:
In 2019: 20 december
Komende Dagen
Wereld Douanedag
Wereld Douanedag
26 januari
Deze site gebruikt Cookies.