20 december

Dag van de Nederlandse Spraakkunst

20 december - over 68 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 7 oktober 17:33


Categorie:
08-chat Talen

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website


Nederlands is, om het op zijn markruttes te zeggen, een ontzettend gave taal. Duivels moeilijk te leren, met ingewikkelde constructies en iets met een kofschip, en uiteindelijk spreken maar een kleine 25 miljoen mensen wereldwijd het, maar toch! Dat maakt het Nederlands juist zo fantastisch: klein, maar zeer fijn. Vertrouwd. Cultureel. Het bepaalt wie we zijn en hoe we onszelf neerzetten als personen, collectief en individueel. Daar staan we verder bij stil op 20 december, de Dag van de Nederlandse Spraakkunst.

De Dag van de Nederlandse Spraakkunst is eigenlijk niet voor iedereen bedoeld. De Dag is een congres, of workshop, georganiseerd door onder andere de KU Leuven. Inderdaad, de Belgen moeten onze taalklusjes weer eens opknappen. Tijdens deze Dag leren taalkundigen alles over 'de vier principes van de Nederlandse taal'. Dat zijn de fonologie, de morfologie, de syntaxis, en semantiek. Daarover kunnen zij sessies volgen om er meer over te leren. Klinkt boeiend, maar ook als u er zelf niet professioneel mee bezig bent kunt u meedoen. Sla lekker De Avonden van Reve open, of herlees De Donkere Kamer van Damocles om weer even helemaal één te worden met uw Ne'erlandse inborst.

U vindt het programma, en meer informatie over deze Dag op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Nederlandse Spraakkunst!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Engelse Taal
23 april
Op de verjaardag van Shakespeare, 23 april vindt de Dag van de Engelse Taal plaats. Engels is met Frans één van de twee talen die de Verenigde Naties gebruikt ter communicatie.

Dag van de Finse Taal
9 april
Wij snappen geen snars van Fins. De Scandinavische taal is één van de lastigste om te beheersen, en slechts een handjevol aardbewoners weet wat het hüēdeflœdeklø werkelijk betekent.

Dag van de Franse Taal
14 november
Le 14 novembre, nous célébrons la Journée langue française. Rappelez-vous que ce ne sont pas les mêmes que la Journée internationale de la Francophonie, qui aura lieu dans 20 Mars.

Deze site gebruikt Cookies.