17 mei

Dag van de Kinderwens

17 mei - 152 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 mei 19:59

Dag van de Kinderwens

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De wereldbevolking mag dan wel explosief stijgen, maar we vergeten vaak dat er een significante groep potentiële papa's en mama's is die om wat voor reden dan ook geen kinderen kan krijgen. Tijdens de Dag van de Kinderwens staan we stil bij al die koppels die wel ouder willen worden, maar dat niet kunnen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met fertiliteitsproblemen, homostellen die moeilijker door adoptieprocessen komen, of mensen die tegen juridische obstakels aanlopen om officieel als ouder te worden ingedeeld. Ook is de Dag van de Kinderwens bedoeld voor ouders die een kind zijn verloren. Tijdens de Dag staan we stil bij deze mensen, en leren we het probleem te erkennen. Ook wordt er gekeken naar wat er bijvoorbeeld op overheidsniveau kan worden gedaan om deze mensen te helpen.

Meer informatie is te vinden op www.dagvandekinderwens.nl.

Verwante Dagen

Internationale Dag tegen de Doodstraf
10 oktober
Gij zult niet doden, hebben wij ooit geleerd. Maar als je het op sommige plaatsen in de wereld verknald voor jezelf, heb je toch kans dat je de doodstraf krijgt.

Internationale Dag van de Man
19 november
Vrouwen hebben een Dag, dan mannen ook! 19 november is jaarlijks (naast Wereld Toiletdag) een Dag vol testosteron, bier en tietuh. Ruwe mannelijkheid en borsthaar worden op deze Dag geëerd door de Verenigde Naties, die de Dag 1999 in Trinidad en Tobago hebben opgericht.

Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie
21 maart
Op 21 maart 1960, tijdens een vredesdemonstratie in Sharpeville in Zuid-Afrika, opende de politie het vuur op demonstranten en doodde 69 personen. Deze demonstratie werd gehouden voor het doorvoeren van de anti-apartheidwetten in dat land, die toen nog niet van kracht waren.

Deze site gebruikt Cookies.