17 mei

Dag van de Kinderwens

17 mei - over 114 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Kinderwens

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De wereldbevolking mag dan wel explosief stijgen, maar we vergeten vaak dat er een significante groep potentiële papa's en mama's is die om wat voor reden dan ook geen kinderen kan krijgen. Tijdens de Dag van de Kinderwens staan we stil bij al die koppels die wel ouder willen worden, maar dat niet kunnen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met fertiliteitsproblemen, homostellen die moeilijker door adoptieprocessen komen, of mensen die tegen juridische obstakels aanlopen om officieel als ouder te worden ingedeeld. Ook is de Dag van de Kinderwens bedoeld voor ouders die een kind zijn verloren. Tijdens de Dag staan we stil bij deze mensen, en leren we het probleem te erkennen. Ook wordt er gekeken naar wat er bijvoorbeeld op overheidsniveau kan worden gedaan om deze mensen te helpen.

Meer informatie is te vinden op www.dagvandekinderwens.nl.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Francofonie
20 maart
Bonjour, mes amis! Verder zullen we niet gaan, want ons middelbare-school Frans is niet wat het geweest was. Op 20 maart echter, oefenen wij hard! Dan is het namelijk de Internationale Dag Van De Francofonie, de benaming voor de Franse taal.

Internationale Dag van de Inheemse Volkeren
9 augustus
Een inheems volk klinkt als iets van ver weg. Afrika of zo. Zuid-Amerika. Overal behalve hier. Een inheems volk is een groep mensen die al generaties lang in hetzelfde gebied woont.

Vaderdag
17 juni
Vaderdag behoeft, net als Moederdag, eigenlijk geen uitleg. Het is een Dag om onze vaders te bedanken voor de mannen die ze van ons maakten door vroeger met ons te gaan voetballen en die ons leerden hoe we boomhutten moesten bouwen (of dat voor ons deden).

17
mei

17 mei

Deze site gebruikt Cookies.