17 mei

Dag van de Kinderwens

17 mei - 90 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 mei 19:59

Dag van de Kinderwens

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De wereldbevolking mag dan wel explosief stijgen, maar we vergeten vaak dat er een significante groep potentiële papa's en mama's is die om wat voor reden dan ook geen kinderen kan krijgen. Tijdens de Dag van de Kinderwens staan we stil bij al die koppels die wel ouder willen worden, maar dat niet kunnen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met fertiliteitsproblemen, homostellen die moeilijker door adoptieprocessen komen, of mensen die tegen juridische obstakels aanlopen om officieel als ouder te worden ingedeeld. Ook is de Dag van de Kinderwens bedoeld voor ouders die een kind zijn verloren. Tijdens de Dag staan we stil bij deze mensen, en leren we het probleem te erkennen. Ook wordt er gekeken naar wat er bijvoorbeeld op overheidsniveau kan worden gedaan om deze mensen te helpen.

Meer informatie is te vinden op www.dagvandekinderwens.nl.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Afrikaanse Kind
16 juni
Er zijn al veel Dagen die iets met kinderen te maken hebben. 16 juni is er één van. Dan is het de Dag van het Afrikaanse Kind. En nee, wij weten ook niet waarom er geen Dag van het Europese Kind, Dag van het Zuid-Amerikaanse Kind of een Dag van het Saudische Schiereiland-Kind is.

Internationale Dag van de Vluchteling
20 juni
De Dag van de Vluchteling is een Dag die vanaf 2001 door de VN wordt gevierd. Op deze Dag staan we stil bij iedereen die op de vlucht is voor bijvoorbeeld honger of oorlog.

Internationale Dag van de Boerenstrijd
17 april
De Max Havelaars van deze wereld slaan de handen ineen op 17 april ieder jaar, dan is het namelijk de Internationale Dag Van De Boerenstrijd. En dan hebben we het niet over boer Teun van de Looidijk die de kraaien van zijn land moet verjagen, maar over de werkelijk achtergestelde boeren uit derdewereldlanden, die hun hele levensonderhoud (en vaak ook dat van hun familie) bij elkaar moeten harken in onwerkbare gebieden.

Deze site gebruikt Cookies.