17 mei

Dag van de Kinderwens

17 mei - 10 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 mei 19:59

Dag van de Kinderwens

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De wereldbevolking mag dan wel explosief stijgen, maar we vergeten vaak dat er een significante groep potentiële papa's en mama's is die om wat voor reden dan ook geen kinderen kan krijgen. Tijdens de Dag van de Kinderwens staan we stil bij al die koppels die wel ouder willen worden, maar dat niet kunnen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen met fertiliteitsproblemen, homostellen die moeilijker door adoptieprocessen komen, of mensen die tegen juridische obstakels aanlopen om officieel als ouder te worden ingedeeld. Ook is de Dag van de Kinderwens bedoeld voor ouders die een kind zijn verloren. Tijdens de Dag staan we stil bij deze mensen, en leren we het probleem te erkennen. Ook wordt er gekeken naar wat er bijvoorbeeld op overheidsniveau kan worden gedaan om deze mensen te helpen.

Meer informatie is te vinden op www.dagvandekinderwens.nl.

Verwante Dagen

Dag van de Scheiding
13 september
Op een echtscheiding heerst nog steeds een taboe. Onzin, vindt de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, scheiden moet veel makkelijker en populairder worden!

Wereld Daklozendag
10 oktober
De Dag voor de mensen die geen huis hebben. In het Engels zijn het huislozen, wij noemen het daklozen. Op 10 oktober geven we deze mensen een steuntje in de rug.

Internationale Dag van de Baard
3 september
De baard is het ultieme bewijs van mannelijkheid. Niets zegt meer testosteron dan een volle lading gezichtshaar, en om dat mannelijke profiel te eren vieren we iedere eerste zaterdag in september de Internationale Dag van de Baard.

Deze site gebruikt Cookies.