7 maart

Dag van de Infranatuur

7 maart - 17 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 7 maart 10:37


Categorie:
52-pine-tree Natuur

Waar gevierd:
Nationaal

De Dag van de Infranatuur heeft veel met groen en duurzaamheid te maken. Dat is wat we opmaken uit de ietwat vage en bestuurlijke tekst in het aanmeldformulier van de Dag, maar daar houdt ons begrip ook wel een heel eind op. Wat we weten is dat de Dag van de Infranatuur een congres is dat door verschillende 'industriepartners' wordt georganiseerd, en dat vooral draait om het vergroenen van de openbare ruimte.

Tijdens de Dag kunt u naar workshops met ingewikkelde en weinigzeggende titels zoals 'Beoordelingssystematiek bermbeheer' en 'Ik heb last van invasieve exoten, wat nu?'. We betwijfelen niet dat dit voor mensen in dit werkveld gesneden koek is, maar wij kunnen er weinig biologisch-duurzame-Max Havelaar-chocola van maken. Hoeft misschien ook niet, want u wordt volgens de organisatie 'geprikkeld en geïnspireerd om biodiversiteit in het werk te verankeren'.

De Dag wordt georganiseerd door een allegaartje van instanties zoals de Ministeries van Infrastructuur & Milieu en Economische Zaken, waterschappen, gemeentes, de Vlinderstichting, en ProRail. Het congres vindt plaats bij Rijkswaterstaat in Utrecht. Meer informatie vindt u hier.

Verwante Dagen

Internationale Dag van de Tropen
29 juni
Het gaat niet goed met de tropen. Ontbossing, klimaatverandering... En dat terwijl de tropische gebieden zo essentieel zijn voor de aarde. Ze hebben een groot en belangrijk ecosysteem, en zorgen dat mensen in de omgeving in leven kunnen blijven.

Nationale Boomfeestdag
13 maart
De Nationale Boomfeestdag wordt ieder jaar gehouden op de derde woensdag in maart, ofwel om en nabij de eerste lentedag. Op deze Dag probeert organisator Landelijk Comité Boomplantdag kinderen de waarden en functies van bomen laten inzien.

Internationale Dag van het Bos
21 maart
De Internationale Dag van het Bos is door de Verenigde Naties uitgeroepen en wordt gevierd op 21 maart ieder jaar. De Dag is voor het genereren van extra aandacht voor alle typen bos.

Deze site gebruikt Cookies.