7 maart

Dag van de Infranatuur

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
congres7 maart 2019 - 393 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 6 mei 13:17

Dag van de Infranatuur

Categorie:
170-butterfly Duurzaamheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De biodiversiteit in Nederland staat al jaren onder druk. Zo is het slecht gesteld met de bijen- en vlinderstand in Nederland en zijn de maatschappelijke gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld de landbouw niet te overzien. Een goede biodiversiteit heeft dus naast een belang voor de leefomgeving ook economische waarde. Om deze reden zijn initiatieven die biodiversiteit bevorderen van groot belang. 23 organisaties doen al mee en werken aan verschillende projecten om de biodiversiteit te vergroten.

De Dag van de Infranatuur heeft dus veel met groen en duurzaamheid te maken. Wat we weten is dat de Dag van de Infranatuur een congres is dat door verschillende 'industriepartners' wordt georganiseerd, en dat vooral draait om het vergroenen van de openbare ruimte.

Tijdens de Dag kunt u naar allerlei workshops die de vraag beantwoorden: "Hoe kan ik biodiversiteit verbinden aan mijn project?". We betwijfelen niet dat dit voor mensen in dit werkveld gesneden koek is, maar wij kunnen er weinig biologisch-duurzame-Max Havelaar-chocola van maken. Hoeft misschien ook niet, want u wordt volgens de organisatie 'geprikkeld en geïnspireerd om biodiversiteit in het werk te verankeren'.

Wens iemand een Fijne Dag van de Infranatuur!
Verwante Dagen

Dag van de Duurzaamheid voor het Onderwijs
10 oktober
Vroeger was er nog de Dag van de Duurzaamheid. Dat was één van de bekendste Dagen van het jaar: heel Nederland deed mee met duurzame initiatieven, ging milieuprikken, wees met opgeheven vinger naar Shell, en deed een warme trui in plaats van de verwarming aan.

Duurzame Dinsdag
1 september
Zoveel duurzaamheid, overal om ons heen. Hele websites over het onderwerp. Het is zo hip, zo nieuw, en nog steeds is lang niet overgestapt - al maken we progressie.

Deze site gebruikt Cookies.