16 mei

Dag van de Gezonde Buurt

16 mei - over 45 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 januari 19:59

Dag van de Gezonde Buurt

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Geef maar toe: uw goede voornemens zijn inmiddels hopeloos in de soep gelopen, toch? Die van ons in ieder geval wel; in plaats van drie keer per week hardlopen eten we weer ieder weekend twee zakken Dorito's leeg. In het Belgische Gent hebben ze inmiddels geaccepteerd dat actief zijn iets is dat je ook actief moet steunen. Daar wordt 16 mei de Dag van de Gezonde Buurt gehouden, om buurtbewoners van de Vlaamse stad aan het bewegen te krijgen.

Tijdens de Dag van de Gezonde Buurt zijn er in allerlei buurten en wijken in Gent activiteiten te volgen die te maken hebben met beweging en gezondheid. Zo zijn er 'balanswandelingen', yogalessen, en kunt u er ecologische schoonmaakproducten maken.

Klinkt gezellig, dus taai op 16 mei naar de zuiderburen af! Wilt u eerst meer informatie? Kijk dan op www.dagvandegezondebuurt.be.

Wens iemand een Fijne Dag van de Gezonde Buurt!
Verwante Dagen

Dag van de Revalidatiezorg
24 maart
Artsen en verpleegkundigen krijgen vaak (terecht) veel aandacht, maar als hun werk erop zit begint het genezingsproces van de patiënt pas echt. Revalideren van een ziekte of ongeluk kan lang duren, en de groep helpers die het dan oppakt zijn essentieel voor de patiënt.

Europese Dag van de Beroerte
12 mei
Ja, we weten het. Er is al een Dag van de Beroerte. In oktober. Klopt helemaal. U heeft een oplettend oog als u dat heeft gezien. Maar wat u dan waarschijnlijk niet heeft gezien, is dat de Dag van de Beroerte in oktober internationaal is.

Wereld Bipolairendag
30 maart
Ieder jaar op 30 maart wordt er aandacht geschonken aan bipolaire stoornissen. 30 maart is de verjaardag van Vincent van Gogh die aan de stoornis leed.

16
mei

16 mei

Eerdere edities:
In 2019: 4 mei
Deze site gebruikt Cookies.