16 mei

Dag van de Gezonde Buurt

16 mei - over 109 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 januari 19:59

Dag van de Gezonde Buurt

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Geef maar toe: uw goede voornemens zijn inmiddels hopeloos in de soep gelopen, toch? Die van ons in ieder geval wel; in plaats van drie keer per week hardlopen eten we weer ieder weekend twee zakken Dorito's leeg. In het Belgische Gent hebben ze inmiddels geaccepteerd dat actief zijn iets is dat je ook actief moet steunen. Daar wordt 16 mei de Dag van de Gezonde Buurt gehouden, om buurtbewoners van de Vlaamse stad aan het bewegen te krijgen.

Tijdens de Dag van de Gezonde Buurt zijn er in allerlei buurten en wijken in Gent activiteiten te volgen die te maken hebben met beweging en gezondheid. Zo zijn er 'balanswandelingen', yogalessen, en kunt u er ecologische schoonmaakproducten maken.

Klinkt gezellig, dus taai op 16 mei naar de zuiderburen af! Wilt u eerst meer informatie? Kijk dan op www.dagvandegezondebuurt.be.

Wens iemand een Fijne Dag van de Gezonde Buurt!
Verwante Dagen

Dag van de Mantelzorg
10 november
Mantelzorgers zijn net als echte verplegers. Maar dan niet betaald. Ja, geloof het of niet, er bestaan heus mensen die vrijwillig de zieken, zwakken en minderbedeelden in onze samenleving helpen, omdat het kan.

Internationale Dag van het Rode Kruis (en de Rode Halve Maan)
8 mei
Jaarlijks wordt 8 mei de Dag van het Rode kruis georganiseerd. Niet geheel toevallig is 8 mei de geboortedatum van de oprichter van het Rode Kruis, Henri Dunant (overigens ook de eerste winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede).

Wereld Reumadag
12 oktober
Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving.

16
mei

16 mei

Eerdere edities:
In 2019: 4 mei
Komende Dagen
Deze site gebruikt Cookies.