12 september

Dag van de Gezonde Buurt

12 september - 10 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 10 mei 17:18

Dag van de Gezonde Buurt

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Geef maar toe: uw goede voornemens zijn inmiddels hopeloos in de soep gelopen, toch? Die van ons in ieder geval wel; in plaats van drie keer per week hardlopen eten we weer ieder weekend twee zakken Dorito's leeg. In het Belgische Gent hebben ze inmiddels geaccepteerd dat actief zijn iets is dat je ook actief moet steunen. Daar wordt 12 september de Dag van de Gezonde Buurt gehouden, om buurtbewoners van de Vlaamse stad aan het bewegen te krijgen.

Tijdens de Dag van de Gezonde Buurt zijn er in allerlei buurten en wijken in Gent activiteiten te volgen die te maken hebben met beweging en gezondheid. Zo zijn er 'balanswandelingen', yogalessen, en kunt u er ecologische schoonmaakproducten maken.

Klinkt gezellig, dus taai op 12 september naar de zuiderburen af! Wilt u eerst meer informatie? Kijk dan op www.dagvandegezondebuurt.be.

Wens iemand een Fijne Dag van de Gezonde Buurt!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Diabetes
14 november
Ieder jaar op 14 november wordt stilgestaan bij mensen die aan diabetes leiden. Diabetes heet ook wel suikerziekte en is vaak de oorzaak van vele hart- en vaatziekten of blindheid.

Draag-Rood-dag
29 september
In de week van Dress Red Day - ieder jaar op 29 september - organiseert de Hartstichting allerlei activiteiten om stil te staan bij de impact van Hart- en Vaatziekten.

Dag van het Zorgvastgoed
20 mei
Dat de zorg zo'n beetje 's Nederlands grootste kostenpost is, mag inmiddels wel bekend zijn. Alle miljarden die we collectief pompen in wat ons beter maakt, zit echter niet alleen in dure ziekenhuizen en tandartspraktijken.

12
september

12 sep

Eerdere edities:
In 2019: 4 mei
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Wereld Gorilladag
24 september
Deze site gebruikt Cookies.